Κεντρική Basket League Άρης “Ο Άρης κατέχει το πρώτο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα”

“Ο Άρης κατέχει το πρώτο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα”

lipiridis doksakis romanidis

O άλλοτε παίκτης του Άρη, Γιώργος Δοξάκης αναφέρθηκε στους “κίτρινους”, στους Βασίλη Χρηστίδη, Δημήτρη Γουλιέλμο και Βαγγέλη Αγγέλου, αλλά και στον κόσμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα είπε στο “Yellow Radio”:

Για την Εθνική Νέων:

“Τα συναισθήματα είναι θετικά. Όποιος δεν έχει ζήσει μία τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να το καταλάβει. Δε μιλάω σε σωματειακό επίπεδο που η ομάδα πέφτει ή ανεβαίνει κατηγορία. Μιλάμε για μία ομάδα που κουβαλάει στους ώμους της ολόκληρη την χώρα και την επόμενη γενιά που έρχεται. Το 2000-2001 που είναι μία ελπιδοφόρο φουρνιά για την Εθνική μας ομάδα”.

Για το ρόστερ:

“Μπορώ να σας πω πολλά παραδείγματα με πιο πρόσφατο το δικό μας, των νέων. Η φουρνιά του 96-97 που είχαμε μία καταπληκτική χρονιά που παίξαμε στην Χαλκίδα στη δεύτερη κατηγορία γιατί την προηγούμενη χρονιά είχε πέσει η νέων. Ανεβήκαμε στην πρώτη και αν συνεχίζαμε να παίζουμε στην πρώτη θα μπορούσαμε να καταφέρουμε ένα ακόμη μετάλλιο με αυτή την φουρνιά. Το ίδιος πέρυσι έγινε με τους παίδες που οι παίδες του 2001, έπαιζαν Β κατηγορία στην Βουλγαρία, που είναι μία πολύ καλή φουρνιά”.

Για τον Βασίλη Χρηστίδη:

“Ο Βασίλης, το λέμε εδώ και καιρό, είναι ο κυριότερος ψηλός αυτή την στιγμή στην εθνική Νέων. Είναι αυτό που λέμε φουρνιές, δεν υπάρχει άλλο παιδί με τα χαρακτηριστικά του Βασίλη, με την ίδια εμπειρία αν και πήρε λίγη συμμετοχή πέρυσι στην ομάδα. Ήταν ο βασικός μας ψηλός, το βασικό μας 5αρι με αποτέλεσμα να επωμισθεί όλη αυτή η φόρτιση και η πίεση.

Χθες είχαμε μία μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των φωτιών στην Αθήνα. Κάθε φορά που επιστρέφουμε συζητάμε κάποια πράγματα με τον Βασίλη. Τον Βασίλη τον ξέρω από μικρό παιδί, από τα πρώτα του βήματα στο κλιμάκιο. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και με το στάτους που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Άρη με τον περιορισμό των μεταγραφών, θέλοντας και μη πρέπει να του δώσει τις ευκαιρίες. Θεωρώ ότι είναι ένα κεφάλαιο. Από την άλλη ο Βασίλης πρέπει να κάνει πάρα πολλά βήματα για να είναι ένα στιβαρό μέλος στην ομάδα και λέγοντας στιβαρό θα είναι ένας παίκτης που θα έχει περισσότερες απαιτήσεις η ομάδα απέναντι σε αυτόν”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Χρηστίδης για να βελτιωθεί:

“Οι προπονητές του και ο ίδιος ο Βασίλης ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Δεν είναι της ώρας να αναλύουμε τα χαρακτηριστικά του. Σημαντικό είναι να εμπιστευτεί η ομάδα τον Βασίλη και να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Αυτή την στιγμή ο Βασίλης χρειάζεται εμπειρίες έχει φύγει από την νέων είναι ένα βήμα από την Εθνική Αντρών και χρειάζεται εμπειρίες. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα δεν έχουμε άλλον ψηλό σαν το επίπεδο του Βασίλη επομένως χρειάζεται στήριξη”.

Για τον Τάταρη:

“Ο Διονύσης απ’ότι μίλησα μαζί του όμως μιλάω με όλα τα παιδιά θεωρεί ότι θα είναι παρελθόν για τον Άρη. Θέλει να φύγει από τον Άρη γιατί δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε. Τον είχε δώσει ο Άρης δανεικό 1-2 χρόνια και θέλει να πάρει ευκαιρίες. Παρ’όλα αυτά πρέπει να δουλέψει και το ξέρει και ο ίδιος έχει περιττά κιλά. Στο τελευταίο ματς με τον Κόροιβο που ουσιαστικά με τα δικά του 2 τελευταία τρίποντα έριξε τον Κόροιβο κατηγορία. Πιστεύω ότι ανέβασε τις μετοχές του για να διεκδικήσει την θέση του σε μία ομάδα. Το μέλλον του δεν ξέρω ποιο είναι. Προφανώς χρειάζεται μεγάλη βελτίωση τόσο σωματικά που το καταλαβαίνει και ο ίδιος όσο και οργανικά δηλαδή πρέπει να φτιάξει τα πόδια του”.

Για τον Άρη:

“Η καθημερινότητα μας είναι να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο. Έχω δει όλες τις κινήσεις και το τι συμβαίνει. Ένα πράγμα θα πω και δεν θέλω να μπαίνω σε ονοματολογία. Και μόνο που ο σύλλογος καταφέρνει και συνεχίζει με πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Από εκεί και πέρα θα δούμε τα αποτελέσματα”.

Για τον Γουλιέλμο:

“Προφανώς και τον γνωρίζω τον άνθρωπο αλλά το ότι υπάρχει μία ύπαρξη του μπασκετικού Άρη θεωρώ ότι κάτι γίνεται. Ακόμα και το ότι έχει μπει στο διοικητικό συμβούλιο ο Χάρης Παπαγεωργίου θεωρώ ότι είναι ένα θετικό βήμα”.

Για το ότι ο Άρης ήταν δεύτερος σε εισιτήρια:

“Αν δεν ξυθείς μόνος σου μη περιμένεις να σε ξύσουν. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνεις επιτυχίες μη περιμένεις από τους άλλους να βοηθήσουν. Ο Άρης έκανε μία μεγάλη πορεία στην δεκαετία 80-90 που θεωρώ κάποια πράγματα έχουν αντιστραφεί. Πλέον πρέπει να κοιτάμε με διαφορετικό μάτι και για να δημιουργήσει πράγματα ο Άρης πρέπει να δουλέψει μόνος του. Να βγάλει τις κακές συνήθειες, μη περιμένει εξωτερικές βοήθειες.

Ο Άρης κατέχει το πρώτο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα και το έχει αποδείξει και σε βάθος χρόνου. Αν ο Άρης ήταν στην Αθήνα που έχει περισσότερο κόσμο αυτή τη στιγμή θα ήταν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός σε κόσμο. Αλλά το ότι τον ακολουθεί σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί είτε πάει καλά είτε δεν πάει. Η ομάδα είναι ο Άρης δεν είναι ούτε πρόσωπα ούτε καταστάσεις ούτε παράγοντες”.

Για την επόμενη χρονιά:

“Θεωρώ όπως είπα και πριν ότι είναι ένα θετικό βήμα το ότι υπάρχει ομάδα και μπασκετικά θα κάνει καλύτερο. Με ένα νοικοκύρεμα και μία ορθολογική διαχείριση η ομάδα θα πάει καλύτερα, το θεωρώ δεδομένο”.

Για τον Αγγέλου:

“Οποιαδήποτε στιγμή, οποιοσδήποτε και αν είναι ο κόουτς η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα κρίνουν τους προπονητές. Ο κόσμος πρέπει να είναι στο γήπεδο όποιος και αν είναι ο προπονητής για να στηρίξει την ομάδα όποια και αν είναι. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης. Εφόσον το κεφάλι είναι υγιές και κάνει βήματα τότε και η ομάδα του χρόνου θα κάνει θετικά βήματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…