Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ένας για “έξω”, ένας για “μέσα”…

Ένας για “έξω”, ένας για “μέσα”…

petanidis 1

Όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα χάσει τα δικαιώματα ενός ταλαντούχου νεαρού, του Γιώργου Πετανίδη… Πρόκειται για 15χρονο παίκτη τον οποίο έχουν τσεκάρει ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Σαραγόσα, η Μπασκόνια, η Μπανταλόνα και η ιταλική Στέλα Ατζούρα. Η πλευρά του παίκτη εκτιμά πως η Σαραγόσα είναι αυτή που τον καλύπτει περισσότερο, βάσει του τρόπου δουλειάς και της σημασίας που δίνει στους νεαρούς αλλά και του ότι είναι ισπανικός σύλλογος, άρα βρίσκεται σε πιο υψηλό επίπεδο σε σχέση με τους Ιταλούς (της Στέλα Ατζούρα) που επίσης “βλέπουν” πολύ “ζεστά” την περίπτωση του “μικρού” των “ασπρόμαυρων”.

Μεταξύ άλλων έχει συζητηθεί η προοπτική η Σαραγόσα να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πετανίδη αλλά αυτός να παραμείνει στην Ελλάδα παίζοντας ως δανεικός (π.χ. στον ΠΑΟΚ) λόγω του νεαρού της ηλικίας του και για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Το θέμα μέσα στο επόμενο 10ημερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει, με τον “Δικέφαλο” να μην έχει κάποιο κέρδος από το πιθανό deal του Πετανίδη με την Σαραγόσα. Αυτό γιατί η συμφωνία για τον νεαρό (όταν ο ΠΑΟΚ τον είχε κάνει δικό του) προέβλεπε πως ο “Δικέφαλος” δεν θα είχε κάποιο όφελος, αν ο παίκτης μετακόμιζε σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Πετανίδης θεωρείται πως είναι ένας καλαθοσφαιριστής που μπορεί να εξελιχθεί, έχει αθλητικά στοιχεία και είναι από τους νεαρούς που ξεχωρίζουν.

Πρόσφατα ήταν στην αποστολή της Εθνικής Παμπαίδων και μάλιστα λίγο πριν την λήξη της παράτασης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 74-72 (υπέρ της Εθνικής) απέναντι στην Ισπανία με εύστοχο τρίποντο. Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ενισχυθεί στα “μικρά” του τμήματα με τον Φίλιππο Μητρόπουλο. Είναι γεννημένος το 2002 και έπαιζε στον Πρωτέα Γρεβενών.

https://www.youtube.com/watch?v=iOjUQXPHVg8

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…