Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στην επίσημη σελίδα του ΝΒΑ η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου

Στην επίσημη σελίδα του ΝΒΑ η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου

paulos3ααααα

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή και η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του κόσμου. Αναφορά στον θάνατο του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού έκανε και το ΝΒΑ. Η επίσημη ιστοσελίδα του “μαγικού κόσμου” ανέβασε σχετικό άρθρο, στο οποίο αναφέρεται στον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά:

“Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή. Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.

Ο Γουίλκινς είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε, το 1996 με το τελευταίο να είναι το 2011, ενώ ο Σκοτ βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε ένα σερί 13 εγχώριων τίτλων σε 14 σεζόν. Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον υιό του, Δημήτρη, το 2012″.

nba thanatos paulou giannakopoulou

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…