Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Σφίγγει ο κλοιός (pics)

Σφίγγει ο κλοιός (pics)

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤα ψέματα τελειώνουν. Κανείς δεν μπορεί να υπεκφεύγει, όταν η κοινωνία ζητά απαντήσεις. Ένα μέλος της ΕΟΚ (Εύνικος), δια του νόμιμου εκπροσώπου του Βασίλη Ντάκουρη, ζήτησε από τη ΓΓΑ να ελεγχθεί το γιατί η Ομοσπονδία δεν αναρτά στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις κινήσεις της.

Δεν σημειώθηκε ιδιαίτερη προθυμία (γιατί άραγε) κι έτσι ο επίμονος Ντάκουρης κατέφυγε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η απάντηση δεν χωρά αμφισβήτηση. «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως εποπτεύων τον εν λόγω φορέα σχηματισμός, έχει την ευθύνη να διαπιστώσει αν συντρέχουν οι προβλεπόμενες περιπτώσεις κι εφόσον τούτο είναι αληθές, να μεριμνήσει για την ένταξή τους στο σύστημα». Η απάντηση κοινοποιήθηκε στη ΓΓΑ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Ντάκουρης κοινοποίησε την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού περιμένοντας να απαντήσουν εάν η ΓΓΑ έχει διαπιστώσει ότι συντρέχουν, ή δεν συντρέχουν από το 2010 οι προαναφερόμενες προβλεπόμενες προϋποθέσεις του Ν. 3861/2010, έτσι ώστε η (εποπτευόμενη από τη ΓΓΑ) Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να αναρτεί υποχρεωτικά ή όχι τις διοικητικές και οικονομικές πράξεις της στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

Και ιδιαίτερα: Εάν υποχρεούται η ΕΟΚ να αναρτεί υποχρεωτικά τις διοικητικές και οικονομικές πράξεις της στο Πρόγραμμα «Διαύγεια», σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του Ν. 3861/2010, για ποιο λόγο δεν τις αναρτεί από το 2010 έως σήμερα; Και εάν δεν υποχρεούται η ΕΟΚ να αναρτεί υποχρεωτικά τις διοικητικές και οικονομικές πράξεις της στο Πρόγραμμα Διαύγεια, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του Ν. 3861/2010: Για ποιο λόγο η ΓΓΑ έχει μεριμνήσει και έχει καταχωρήσει από το 2010 (έκδοση ειδικών κωδικών και εγκρίσεων από τα σχετικά αρμόδια όργανα) την ΕΟΚ στις ιστοσελίδες του Προγράμματος Διαύγεια;

Για ποιο λόγο δόθηκαν από το Πρόγραμμα Διαύγεια ειδικοί κωδικοί στον κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη (Γραμματέα της ΕΟΚ) και κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο (Πρόεδρο της ΕΟΚ), ώστε να έχουν τελικά αναρτήσει για την ΕΟΚ μόνο δύο απλά έγγραφα (ΑΔΑ 6183469ΗΦ2-0ΡΝ 29/7/2017 και ΑΔΑ 6Μ4Χ469ΗΦ2-1Τ9); Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τη στιγμή, που ήδη υπάρχουν τρεις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ, σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται ότι η Ομοσπονδία έχει τελικά επιχορηγηθεί από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού της για τα έτη 2012, 2011 και 2009;

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τους νόμους και πλέον να δούμε να αναρτιόνται συμφωνίες και δαπάνες στο «Διαύγεια». Να δούμε (για παράδειγμα) ποιοι δημοσιογράφοι είναι στο μισθολόγιο και πόσα παίρνουν. Να δούμε τα χρήματα των Ομοσπονδιακών προπονητών. Να δούμε ποιοι πληρώνονται από την ΕΟΚ, άρα κατά το 50% από τον φορολογούμενο Έλληνα.

Κύριε Συναδινέ, πλέον και με τη… βούλα είσαστε υποχρεωμένος να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ να διαβεί στη νέα (δεν τη λες) χιλιετία, να γνωστοποιεί συμφωνίες και συμβάσεις. Γιατί (για όσους το αγνοούν) το 2018 δεν είναι… 1981.

  

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: «Να έχει το μπάσκετ γυναικών ίδιες ευκαιρίες και ευκολίες»

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας η σημερινή και σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ…