Κεντρική Διεθνή Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Γκραν Κανάρια στην Euroleague

Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Γκραν Κανάρια στην Euroleague

granca2

Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο απέκλεισε την Βαλένθια στα προημιτελικά της ACB και προκρίθηκε στα ημιτελίκά του πρωταθλήματος. Έτσι, σε συνδυασμό με την πρόκριση επίσης των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, το τέταρτο ισπανικό εισιτήριο για την Euroleague κατέληξε στα χέρια των νησιωτών.αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να μην συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η «Mundo Deportivo» αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο η συμμετοχή της Γκραν Κανάρια στην διοργάνωση μπορεί να… ματαιωθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 9.2 του κανονισμού οι ομάδες πρέπει να έχουν «ένα γήπεδο με μίνιμουμ χωρητικότητα 5.000 θεατών που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων ωρών με το αεροπλάνο από την Φρανκφούρτη που γεωγραφικά θεωρείται το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το γήπεδο της Γκραν Κανάρια πληρεί τα στάνταρ χωρητικότητας, καθώς χωρά 9.870 φιλάθλους, αλλά η απόσταση του από την Φρανκφούρτη «μεταφράζεται» σε πτήση 4 ωρών και 45 λεπτών. Άλλες πόλεις όπως το Καζάν (3 ώρες και 50 λεπτά) και το Τελ Αβίβ (4 ώρες και 5 λεπτά) βρίσκονται ακριβώς στο όριο.

Η Γκραν Κανάρια μπορεί να αισθάνεται ήσυχη, καθώς και στο Eurocup ίσχυε ο ίδιος κανονισμός, αλλά η ομάδα λάμβανε κανονικά μέρος τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, και η Μπαρτσελόνα είναι… εκτός κανονισμού στο θέμα της χωρητικότητας, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό οι ομάδες που έχουν άδεια τύπου Α πρέπει να έχουν γήπεδο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 10.000, ενώ το Palau Blaugrana χωρά περίπου 7.500 φιλάθλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Σκέντο
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…