Κεντρική Basket League Άρης “O Bεργίνης θυσίασε την ατομική του διάκριση για το καλό της ομάδας”

“O Bεργίνης θυσίασε την ατομική του διάκριση για το καλό της ομάδας”

Με κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Βεργίνη αναφέρθηκε ο πρώην προπονητής του, Χρήστος Σερέλης. Συγκεκριμένα ο Ελληνας κόουτς που τον είχε παίκτη στο Λαύριο, δήλωσε στο “Yellow Radio”:

Για το φετινό πρωτάθλημα:

“Νομίζω ήταν ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα φέτος. Σίγουρα έχει κάνει αίσθηση η παρουσία του Προμηθέα, του Λαυρίου και της Κύμης. Θα έλεγα ότι και ο Άρης, αν ήταν καλύτερα γιατί είναι και οφείλει να είναι μπασκετική δύναμη, θα ήταν ένα πρωτάθλημα πολύ πιο δυνατό”.

Για το Λαύριο:

“Αν δεν υπήρχε η αποχώρηση του Γκρέι η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά αλλά δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι περισσότερο στην εικόνα”.

Για το αν θα βρει τον νέο Μουρ:

“Δεν είναι εύκολο. Εμείς προσπαθούσε να βρίσκουμε παίκτες με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ομάδα και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε”.

Για το ποιο είναι το κλειδί ώστε να βρεθούν οι σωστοί Αμερικάνοι:

“Τα στοιχεία είναι δύο. Το πρώτο είναι να έχεις χρόνο να ψάξεις να βρεις χαρακτηριστικά των παικτών που ταιριάζουν την φιλοσοφία σου. Για τους χαρακτήρες είναι και λίγο θέμα τύχης όσο να προσπαθείς να μάθεις και να μιλήσεις με τα παιδιά. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και πως συμπεριφέρονται οι ξένοι παίκτες και δεν αντιδρούν ανταγωνιστικά. Στο γενικότερο περιβάλλον που έχει η ομάδα”.

Για τον Δημήτρη Βεργίνη:

“Δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια για τον Δημήτρη. Είναι ένας καταξιωμένος παίκτης σε μία πολύ καλή ηλικία, έχει κάνει μία πάρα πολύ μεγάλη πορεία στην Α1. Εμείς φέτος που τον είχαμε στην ομάδα του αλλάξαμε λίγο τον ρόλο δηλαδή έπαιζε σαν ‘2’ στην περιφέρεια για να έχει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Πέρυσι του είχα ζητήσει να έχει τον ρόλο του πλέι μέικερ για να βοηθάει και να οργανώνει. Ο Δημήτρης ήταν σωστός επαγγελματίας και θυσίασε την ατομική του διάκριση και τα στατιστικά για το καλό της ομάδας”.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

“Το να μιλάω εγώ δεν είναι και τόσο δόκιμο για τον Αγγέλου. Θεωρώ ότι είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχει ξαναπεράσει από τον Άρη είναι αγαπητός. Θέλει γερό στομάχι και ιδιαίτερες ικανότητες εκτός από προπονητικές. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και δεν είναι εύκολο. Αυτό βέβαια που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι η διοικητική σταθερότητα”.

Για τον Άρη:

“Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και οι φίλαθλοι του Άρη θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους ψηλά. Προφανώς δεν είναι ικανοποιημένοι να βλέπουν τον Άρη σε χαμηλές θέσεις. Και με 350.000 ευρώ μπάτζετ και με 150.000 ευρώ ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, έχει δυναμική και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα αρκεί να έχει διοικητική σταθερότητα. Ο προπονητής που έχει επιλέξει είναι από τους ενδεδειγμένους”.

Για το κόσμο του Άρη:

“Το ένα σημαντικό παιχνίδι που χάσαμε ήταν με τον Άρη που θεωρώ ότι χάσαμε από τον κόσμο. Δεν θέλω να μειώσω την ομάδα του Άρη σε καμία περίπτωση αλλά ο κόσμος επηρέασε πολύ τους ξένους παίκτες ενώ τους είχαμε προϊδεάσει δεν τα είχαμε καταφέρει και οι ίδιοι στο τέλος το συζητούσαν στα αποδυτήρια ότι όντως επηρεάστηκαν. Ο κόσμος δίνει μεγάλη ώθηση. Όσο όμορφο είναι να παίζεις σε αυτό το γήπεδο τόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις την αντιπαλότητα και την ενέργεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οι ευχές του Άρη στον σπουδαίο, Γιάννη Ιωαννίδη

Ηταν αυτός που δημιούργησε τον Άρη της “Αυτοκρατορίας”… Ο λόγος για τον …