Κεντρική Διεθνή Παραμονή Μπαρτζώκα στη Χίμκι

Παραμονή Μπαρτζώκα στη Χίμκι

bartzokas

Στο τιμόνι τις Χίκμι φαίνεται να μένει ο έλληνας προπονητής με τους ανθρώπους τις ομάδας να τον εμπιστεύονται και για την φετινή σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε για δύο χρόνια στην Χίμκι, η οποία, όπως τόνισε ο Πάβελ Αστάκοβ, θέλει να τον διατηρήσει στο “τιμόνι” της, ενώ ο ο Ρώσος παράγοντας δεν έκρυψε πως η ομάδα του θέλει να αποκτήσει εγγυημένο συμβόλαιο στην ΕuroLeague.

Η δήλωση:

“Μετά το Final Four της VTB League θα αναλύσουμε την σεζόν και θα μάθουμε τις προθέσεις που έχει ο προπονητής της μας για το μέλλον, αλλά φυσικά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον Γιώργο (σ.σ. Μπαρτζώκα). Δεν είναι τυχαίο πως το περασμένο καλοκαίρι υπογράψαμε διετές συμβόλαιο”.

Ο Πάβελ Αστάκοβ, όμως, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τις ρωσικές ομάδας, καθώς μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει εγγυημένο συμβόλαιο με την EuroLeague:

“Φυσικά αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Χωρίς την άδεια Α δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μία πενταετή ή τριετή στρατηγική για την ανάπτυξη της ομάδας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να πείσουμε την ηγεσία της EuroLeague πως αξίζουμε μία μακροχρόνια άδεια. Έχουμε ένα σταθερό μπάτζετ και μία μεγάλη βάση φιλάθλων στην περιοχή της Μόσχας.  Φέτος παίξαμε Myishchi Arena, η οποία έχει χωρητικότητα 7.000 θέσεις. Κάναμε sold out και όμορφα σόου πριν από τους αγώνες. Αγωνιστικά είμαστε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στο Final Four. Δυστυχώς η EuroLeague δεν έχει επιπλέον συμβόλαια. Παρόλα αυτά δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας και σε όλες τις συναντήσεις της EuroLeague θα θέτουμε το ζήτημα της μόνιμης συμμετοχής μας στην διοργάνωση. Φυσικά και την αξίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Σκέντο
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…