Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Σαμολαδάς ζητούσε από τον Τσιλιγκαρίδη την επιστροφή του Γκάλη…

Όταν ο Σαμολαδάς ζητούσε από τον Τσιλιγκαρίδη την επιστροφή του Γκάλη…

tsiligaridis

Ήταν σαν σήμερα (18/6) το 1996, όταν στον Τύπο της Θεσσαλονίκης γραφόταν πως ο τότε πρόεδρος του Άρη, Ζαφείρης Σαμολαδάς είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Τσιλιγκαρίδη για να συζητηθεί το θέμα της επιστροφής του Nίκου Γκάλη στους “κίτρινους”.

Με αφορμή την θλιβερή σημερινή (18/6) επέτειο από τον θάνατο του άλλοτε εφόρου του Άρη, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας δούμε τι είχε γίνει πριν ακριβώς 22 χρόνια.

Η ημερομηνία “έδειχνε” 18 Ιουνίου του 1996 και η εφημερίδα “Μακεδονία” ανέφερε ότι ο Σαμολαδάς ζήτησε εγγράφως από τον Τσιλιγκαρίδη να γυρίσει ο “γκάνγκστερ” στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

“Μια ξαφνική συνάντηση χθες το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου του ΤΑΚ Ζαφείρη Σαμολαδά και του εξωδιοικητικού φίλου του συλλόγου Γιώργου Τσιλιγκαρίδη έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής του Νίκου Γκάλη στον Αρη αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Το αφεντικό του Αρη “σήκωσε τα χέρια ψηλά” λόγω έλλειψης οικονομικής ρευστότητας και ζήτησε με έγγραφη επιστολή που κατέθεσε στον κ. Τσιλιγκαρίδη την επιστροφή του θρυλικού παίκτη “δωρεάν” στον Αρη για να βοηθήσει στο δύσκολο έργο της επιστροφής στα παλιά μεγαλεία.

Ο κ. Τσιλιγκαρίδης από την πλευρά του δήλωσε ότι θεωρεί άδικη την πρόταση γιατί ήδη έχει χαρίσει 150.000.000 δραχμές ο Γκάλης στον Αρη.

Παράλληλα απέφυγε να δώσει εξήγηση εάν η πρόταση του κ. Σαμολαδά σήμαινε ότι θέλει πραγματικά “δωρεάν” τον Γκάλη ή δεν τον θέλει καθόλου στην ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, έσπευσε να δικαιολογήσει την όλη κατάσταση λέγοντας ότι ίσως ο Ζ. Σαμολαδάς δεν έχει προγραμματίσει μέσα στο οικονομικό πρόγραμμα τις μεταγραφές και τον Ν. Γκάλη.

Οπως και να έχει η υπόθεση από την όλη εξέλιξη του θέματος θιγμένος βγήκε ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας γιατί η πρόταση έτσι όπως τέθηκε δεν ήταν η ενδεδειγμένη από πλευράς σεβασμού απέναντι στην ιστορία του.

Η διοίκηση του ερασιτέχνη Αρη στη χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση έσπευσε να “χρυσώσει το χάπι” και με ανακοίνωση πρόσκληση προς τον Ν. Γκάλη έκανε έκκληση για ένα ραντεβού στα γραφεία του Αρη παρουσία και του χορηγού Ζ. Σαμολαδά για να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του παλαιού σταρ των κιτρίνων στο σύλλογο που δόξασε και δοξάστηκε.

Το πως θα αντιδράσει ο Γκάλης κανείς δεν το γνωρίζει, όσον αφορά εάν θα ανταποκριθεί ή όχι στο ραντεβού”.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της διοίκησης του ερασιτέχνη Αρη έχει ως εξής:

“Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους του κορυφαίου αθλητή Νίκου Γκάλη.

“Το δ.σ. του Α.Σ. Αρη θέλοντας να συμβάλει θετικά μετά και τη σύμφωνη γνώμη και του χορηγού κ. Ζαφείρη Σαμολαδά αποφάσισε να απευθύνει δημόσια παράκληση καλώντας τον στα γραφεία του συλλόγου που τόσο δόξασε με την αγωνιστική του παρουσία και δοξάστηκε σ’ αυτόν, να συζητήσει με τον πρόεδρο του Α.Σ. και τον πρόεδρο του Τ.Α.Κ. Αρη από κοινού, τις προϋποθέσεις επιστροφής του στην ενεργό δράση.

“Πιστεύουμε ότι με τη δημόσια αυτή ενέργειά μας θα δοθεί τέλος στη φημολογία που μόνο κακό προξενεί στην ηρεμία του συλλόγου μας και τον ίδιο και θα γίνει αφορμή ο Αρης να μεγαλουργήσει και πάλι”.

tsiligaridis 2 1

Στις 20 Ιουνίου του 1996 στην εφημερίδα “Μακεδονία” είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις του Τσιλιγκαρίδη. Πιο συγκεκριμένα γραφόταν τα εξής:

“Ο Γ. Τσιλιγκαρίδης υπογράμμισε χθες το απόγευμα ότι ο Γκάλης δεν πρόκειται να πάει σε κανένα “ραντεβού” με τους ανθρώπους του Αρη γιατί τον εξουσιοδότησε τελεσίδικα να τον εκπροσωπήσει ο ίδιος ο κ. Τσιλιγκαρίδης.

«Ο Γκάλης με αισθάνεται σαν πατέρα του. Μου είπε λοιπόν σήμερα ότι εσύ με έφερες στον Αρη, εσύ να χειρισθείς και εν λευκώ το θέμα μιας πιθανής επιστροφής μου στα γήπεδα», μας επεσήμανε ο εξωδιοικητικός φίλος των “κιτρίνων” για να σταλεί παράλληλα ένα μήνυμα και προς τη διοίκηση του Αρη.

«Επειδή την προσεχή Δευτέρα λήγουν οι μεταγραφές και άρα δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου καλώ μέχρι αύριο τη διοίκηση του Αρη να βρεθούμε σε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε την επιστροφή του Γκάλη στον Αρη.

Ο ίδιος ο παίκτης μου διεμήνυσε σήμερα ότι θέλει να μείνει στην Μακεδονία γιατί εδώ είναι οι δουλειές του. Εάν η διοίκηση δεν ανταποκριθεί εγώ αποδεσμεύομαι…», κατέληξε ο κ. Τσιλιγκαρίδης που είχε μπει μπροστά για να επιστρέψει στον Άρη ο Γκάλης (σ.σ. ο Τσιλιγκαρίδης τον είχε φέρει στους “κίτρινους”) αλλά αυτό δεν συνέβη τελικά.

Παρακάτω ένα video για τον Νίκο Γκάλη και τον Γιώργο Τσιλιγκαρίδη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…