Κεντρική NBA Ο Στεφ Κάρι “πυρπόλησε” τους Καβαλίερς κι έσπασε τα ρεκόρ! (vid)

Ο Στεφ Κάρι “πυρπόλησε” τους Καβαλίερς κι έσπασε τα ρεκόρ! (vid)

steph curry 1

Με καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και χάρη στην εμφανή ανωτερότητά τους στην περίοδο, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επιβλήθηκαν με 122-103 των Κλίβελαντ Καβαλίερς κι έκαναν το 2-0 στη σειρά των Τελικών, αναδεικνύοντας τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε αυτούς και τους αντιπάλους τους! Το 2ο σερί πρωτάθλημα, καθώς και το 3ο την τελευταία 4ετία, μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, με τον Στεφ Κάρι να κάνει πλήρη επίδειξη της εκτελεστικής του γκάμας!

https://twitter.com/espn/status/1003473674626887683

Συγκεκριμένα, ο Κάρι είχε 33 πόντους, 7 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής με 2/9 δίποντα αλλά… 9/17 τρίποντα! Το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων από έναν παίκτη σε ματς Τελικών του ανήκει πλέον δικαιωματικά, με τον “human torch” να αποκαθηλώνει τον Ρέι Άλεν και την επίδοση των 8 τριπόντων από το Game 2 των Τελικών του 2010!

Έτσι, λοιπόν, ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών κατέκτησε ακόμη μια “εκτελεστική” κορυφή”, μετά από εκείνες των περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε μία σεζόν (402 τη σεζόν 2015-16), σε μία χρονιά πλέι-οφ (98 το 2015), σε ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου (13 στις 7 Νοεμβρίου του 2016), καθώς και σε μία σειρά πλέι-οφ (32 στους Τελικούς Δύσης το 2016).

Ο Κάρι κατόρθωσε να φθάσει σε αυτόν τον αριθμό τριπόντων, είτε εκμεταλλευόμενος την ανισορροπία της transition άμυνας, είτε χτυπώντας σε πικ-εν-ρολ και isolation φάσεις τους αντίπαλους ψηλούς. Αυτός που το πλήρωσε περισσότερο ήταν ο Κέβιν Λοβ, με τους Γουόριορς να τον ανεβάζουν συνεχώς ψηλά και να εκμεταλλεύονται την αδυναμία του να αμυνθεί σε πικ-εν-ρολ συνθήκη.

Στην 4η περίοδο, βέβαια, εκείνος που είδε τις προσπάθειές του να αποδεικνύονται ανεπαρκείς ήταν ο Λάρι Νανς, με τον Κάρι να πετυχαίνει 2 σερί τρίποντα στο πρόσωπό του και να ανοίγει τον δρόμο του θριάμβου. Η ευθύνη, βέβαια, δεν άνηκε στον Νανς σε εκείνο το χρονικό σημείο, καθώς οι Γουόριορς έπαιζαν στην πεντάδα με 3 κακούς σουτέρ (Γουεστ, Λίβινγκστον, Γκριν), οπότε θα έπρεπε οι Καβς να κάνουν επιθετικό νταμπλ-τιμ στον Κάρι (blitz) και να βγάλουν την μπάλα από τα χέρια του.

Ακόμη ένα λάθος των Καβς ήταν ότι επέτρεψαν στον Κάρι να σουτάρει τόσες πολλές φορές πίσω από τη γραμμή των 7.25. Τα 17 εκτελεσμένα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των Τελικών, με τους Γουόριορς να έχουν 79% ποσοστό νικών όταν ο Κάρι σουτάρει +15 τρίποντα σε ένα ματς!

Η τελευταία περίοδος, βέβαια, αποτέλεσε το διάστημα της απόλυτης αποθέωσης για τον σούπερ-σταρ του Γκόλντεν Στέιτ, καθώς πέτυχε 5 “βόμβες” και συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε οι Γουόριορς να μονιμοποιήσουν ένα διψήφιο προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Όταν το χέρι του ζεστάθηκε, η λογική αυτομάτως καταρρίφθηκε, με τα σουτ να τρυπούν το “διχτάκι”, ανεξάρτητα από τις συνθήκες!

Τα highlights του Κάρι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…