Κεντρική Γυναίκες Ο Κοκκινίδης στον πάγκο του Ηρακλή

Ο Κοκκινίδης στον πάγκο του Ηρακλή

Grigoris Kokkinidis

Με τον Γρηγόρη Κοκκινίδη θα πορευτεί τη νέα χρονιά η γυναικεία ομάδα του Ηρακλή στα παρκέ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος αντικατέστησε στον πάγκο του Ηρακλή τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο.

Ο Γρηγόρης Κοκκινίδης δήλωσε για το νέο βήμα στην καριέρα του: “Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στους προπονητές, τις παίκτριες και σε όσους εργάστηκαν για την εκπληκτική πορεία και την άνοδο στην Α1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κ. Λίνα Τραμουντάνη και την οικογένεια του Ηρακλή για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Τιμή μου που θα εργαστώ στον Ηρακλή, ο οποίος αποτελεί σημαντικό βήμα στην καριέρα μου».

Για τη μεγάλη πρόκληση, που ανοίγεται στην καριέρα του, συμπλήρωσε: Είναι δύσκολη και σημαντική δουλειά, αλλά εάν την κάνουμε σωστά ξέρουμε ότι θα έχουμε επιτυχία. Πιστεύω στον Ηρακλή, τις αθλήτριες και τη δουλειά μου. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα μας τους στόχους της. Δεν φοβήθηκα ποτέ την πίεση. Σε μεγάλες ομάδες όπως ο Ηρακλής ταιριάζει η πίεση. Γνωρίζω πού βρίσκομαι κι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Ο Ηρακλής είναι γνωστός για την αφοσίωση του σε νέους και νέες αθλήτριες. Μαζί με όλες αυτές τις σημαντικές παίκτριες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τις καινούριες, που θα αποκτηθούν, θα αυξηθεί η ταχύτητα, ο ανταγωνισμός και το επίπεδο της ομάδας”.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή:

“Η αθλητική καριέρα του άρχισε στις ακαδημίες του Ηρακλή κι έπειτα του ΒΑΟκαι συνεχίστηκε σε Αρίωνα, Θερμαϊκό, ΔΕΛΑΣΑΛ, ΠΑΟΒ, ΑΤΛΑ, Α.Ε. ΣυκεώνΠαναθλητικό. Ξεκίνησε να προπονεί το 2002 στις ακαδημίες του Παναθλητικού έχοντας αρκετές επιτυχίες με τις κορασίδες (3η θέση 2003-2004 και 2η 2009-2010) και τις νεανίδες όπου ως assistant coach το 2001-2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνοδος στην Α2 κατηγορία το 2008 κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο πάλι σαν assistant coach. Ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο τμήμα του Παναθλητικού την χρονιά 2005-2006 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο κύπελλο της ΕΚΑΣΘ.

Επίσης διετέλεσε προπονητής στο γυναίκειο του Μ. Αλέξανδρου Καλοχωρίου, στις ακαδημίες της Α.Ε. Συκεών, στο παιδικό, τις κορασίδες και τις ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος από το 2002 συνεργάστηκε με την ΕΚΑΣΘ στα αναπτυξιακά της κλιμάκια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…