Κεντρική Γ' Εθνική Mε Κοκκινόπουλο ο Λεύκιππος στη Γ΄Εθνική

Mε Κοκκινόπουλο ο Λεύκιππος στη Γ΄Εθνική

Ο Λεύκιππος τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στα παρκέ της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας, ύστερα από την κατάκτηση του νταμπλ στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ομάδα της Ξάνθης ξεκίνησε τον σχεδιασμό της για τη νέα δύσκολη σεζόν και ανακοίνωσε την παραμονή του προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Κοκκινόπουλου.

Αναλυτικά:

“Ο ΑΟ Λεύκιππος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Σωτήρη Κοκκινόπουλο.

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγάλη φετινή επιτυχία της ομάδας, την κατάκτηση του νταμπλ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, θα είναι ο Ηead Coach του ανδρικού τμήματος το οποίο από φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής καθώς και ο άμεσα υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος του Λεύκιππου, υπεύθυνος των Ακαδημιών και όλων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής.

Ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος έχει  σημαντικές επιτυχίες καταγεγραμμένες στο βιογραφικό του ξεκινώντας από το 2004 όταν και κατέκτησε την  1η Πανελλήνια θέση στο final four του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ. ως head coach της μικτής Ε.ΚΑ.Σ.Θ. To 2007  κατέκτησε την τρίτη πανελλήνια θέση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας με τη γυναικεία ομάδα της Siemens και το 2008 την τρίτη πανελλήνια θέση με την ομάδα νεανίδων της Siemens.

Το 2010 ξεκινούν οι επιτυχίες με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη όταν και κατακτά το πρωτάθλημα με την εφηβική ομάδα . Το 2011 αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα αγοριών λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και το 2012 την τρίτη πανελλήνια θέση με την αντίστοιχη ομάδα .

Το 2012 τον βρίσκει στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Β.Α.Ο. κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ενώ ταυτόχρονα κατακτά την  τέταρτη πανελλήνια θέση με την παιδική ομάδα του Μαντουλίδη. Το 2016 αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα αγοριών λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη ενώ το 2017  κατακτά με την ΑΕ Κομοτηνής την τρίτη θέση στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών.

Φέτος μια διπλή σημαντική επιτυχία προστέθηκε στην καριέρα του όταν με την ομάδα του Λεύκιππου κατακτά Πρωτάθλημα και Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στόχοι που τέθηκαν από την αρχή της χρονιάς και εκπληρώθηκαν στο απόλυτο.

Σημαντικές είναι οι επιτυχίες του κ. Σωτήρη Κοκκινόπουλου και ως Assistant Coach.  Το 2002 κέρδισε την άνοδο στη Β ΄ εθνική κατηγορία με την ανδρική ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το 2006 την  άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία με την ανδρική ομάδα του Ιωνικού Λαμίας.

«Οι φιλοδοξίες του Λεύκιππου ταυτίζονται απόλυτα με την φιλοσοφία και τα πιστεύω του Σωτήρη Κοκκινόπουλου γι΄ αυτό και η διαδρομή και των δύο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα παραμείνει κοινή».”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Τσάμης: “Δεν μας σκοτώνει ο ιός αλλά η αναποφασιστικότητα, αποφάσεις εδώ και τώρα”

Θέση για την επί τέσσερις μήνες αεργία των αθλητών πήρε με ανάρτηση του στα social media o…