Κεντρική Basket League Άρης To… κερδισμένο “στοίχημα” του Αγγέλου

To… κερδισμένο “στοίχημα” του Αγγέλου

aggelou coach aris

“Οφείλω στον Άρη…”, έλεγε ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά το ματς με τον Προμηθέα όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή του στους “κίτρινους” ήταν ξεκάθαρα δύσκολη και υπήρχε το “πρέπει” γύρω από τον σύλλογο αλλά και γύρω από εκείνον προκειμένου να “τελειώσουν” οι… περιπέτειες στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Πέρα από τι θα έπρεπε να κάνει αγωνιστικά ο Αγγέλου για να μην οδηγούνταν η ομάδα στην “καταστροφή”, πέρα από τους διάφορους τραυματισμούς που υπήρχαν στον Άρη κάτι φυσικά που δυσκόλευε το έργο του και την ομαλή προετοιμασία, για τον Ελληνα κόουτς υπήρχε και ο παράγοντας πίεση (οι παίκτες ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι). Μια πίεση που στον Άρη είναι πραγματικά τεράστια, είναι απόρροια της “βαριάς” ιστορίας των “κιτρίνων” και αυτή η πίεση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Επί των ημερών του Αγγέλου, πάντως, ο Άρης “πήρε” τους… τελικούς που έπρεπε για να απομακρυνθεί ο “κίνδυνος” (ο απολογισμός με τον Ελληνα κόουτς είναι τέσσερις νίκες σε έξι ματς) και πλέον εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίσει τον Κολοσσό στη Ρόδο, τότε θα “μπει” στα πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση η μικρή θητεία του Αγγέλου στους “κίτρινους” μόνο καλή “γεύση” μπορεί να αφήσει αφού μετά την έντονη ανησυχία που υπήρχε, φτάσαμε στην… ανακούφιση έπειτα από το θετικό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο και πλέον υπάρχει ο στόχος των πλέι οφ. Φυσικά για μια ομάδα σαν τον Άρη, τα πλέι οφ δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, αλλά μην ξεχνάμε τις… ειδικές συνθήκες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα (και γενικώς την τρέχουσα σεζόν) στους “κίτρινους”.

Αυτές τις ειδικές συνθήκες και γενικώς διάφορα θέματα (και “αποστολές”) που είχε να διαχειριστεί ο Αγγέλου, τα διαχειρίστηκε σωστά (βοήθησε σε αυτό και η διοίκηση Γουλιέλμου που φρόντισε να “φέρει” μια μεγαλύτερη ηρεμία στο στρατόπεδο των παικτών των “κιτρίνων” έχοντας προχωρήσει σε πληρωμές). Ο Έλληνας κόουτς με την παρουσία του στην ομάδα κατάφερε να “κερδίσει” τους… πάντες στον Άρη, τόσο τους παίκτες όσο και τα στελέχη της ΚΑΕ. Ανεξάρτητα από το αν τελικά οι “κίτρινοι” “μπουν” στα πλέι οφ, το να “τρέξει” κάποια στιγμή και να “τελειώσει” θετικά το θέμα της παραμονής του Αγγέλου στον Άρη, θα είναι κάτι που δεν θα προκαλέσει έκπληξη. Θα μοιάζει σαν μια φυσιολογική εξέλιξη

Πέραν του αγωνιστικού κομματιού, να σημειωθεί πως άνθρωποι των “κιτρίνων” εκτιμούν το ότι ο Αγγέλου ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας της ενώ “μένουν” και στο ότι είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει και κατά το παρελθόν στον Άρη, άρα ξέρει το κλίμα των “κιτρίνων”, την πίεση και τις απαιτήσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…