Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το φαινόμενο «Ολυμπιακός»

Το φαινόμενο «Ολυμπιακός»

ioannis sfairopoulos olympiacos

Αν αυτή τη στιγμή ξεκινούσαν οι τελικοί κι αν (γιατί κανείς δεν ξέρει τα μελλούμενα) αντίπαλοι ήταν οι δύο «αιώνιοι», η συντριπτική πλειοψηφία των μπασκετόφιλων θα έδινε ως πιθανό σκορ των τελικών το 3-0, υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κακή κατάσταση, την ίδια στιγμή που οι «πράσινοι»… πετάνε. Μόνο που οι τελικοί δεν ξεκινούν αύριο!

Το φαινόμενο «Ολυμπιακός» χρειάζεται μελέτη. Είναι η ομάδα που έχει καθιερώσει τη γραμμή «ναδίρ – ζενίθ» ως τρόπο έκφρασης τη φετινή περίοδο. Οσάκις την ξεγράφεις σού θυμίζει πως «εδώ είμαστε», οσάκις λες «πάει τρένο» εκτροχιάζεται πριν το καταλάβεις και γκρεμοτσακίζεται. Υπάρχει εξήγηση;

Δοκιμές αστοχίες υλικού (όπως η έλλειψη δημιουργίας και παράλληλα η απουσία γρήγορων ποδιών στα «5άρια») υπάρχουν. Φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, αλλά ο αντίλογος είναι πως με αυτές τις κακοτεχνίες οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν δύο φορές τους πρωταθλητές Ευρώπης (Ρεάλ) και τους φιναλίστ (Φενέρμπαχτσε). Με αυτές τις χτυπητές αδυναμίες έφτασαν μάλλον εύκολα στο αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ασχέτως αν το πέταξαν στα σκουπίδια.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που όλη τη σεζόν μοιάζει με τον Σίσυφο. Ανεβάζει την πέτρα στο βουνό κι αυτή κατρακυλά. Γυρίζει ο Πρίντεζης κι ο Σφαιρόπουλος προσπαθεί να τον ξαναβάλει σε αγωνιστικό ρυθμό, βλέπει τον Μιλουτίνοφ να βγάζει την προπόνηση και πριν το καταλάβει χάνει τον Παπανικολάου! Με ίωση, κάτι που δεν έχει να κάνει με επιβάρυνση, υπερβολική προπονητική κόπωση, λάθος σχεδιασμό.

Όπως και να ‘χει, γιατί όλα στο παιχνίδι είναι, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι έτοιμοι σε 15 μέρες, όταν οι «πράσινοι» -από την πλευρά τους πρέπει να διατηρήσουν αυτόν τον δαιμονιώδη ρυθμό- θα τους περιμένουν με άγριες διαθέσεις, σε μια χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες. Βλέπετε, ο ηττημένος των τελικών (αν, για να μην παρεξηγηθούμε, φτάσουν οι δύο «αιώνιοι») θα μείνει χωρίς τίτλο, άρα εξ ορισμού η σεζόν θα είναι αποτυχημένη.
Υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι της παρούσης. Βλέπετε, όποιος και να πάρει τον τίτλο, η επόμενη μέρα θα βρει και τους δύο σε μεγάλες ανακατατάξεις του ρόστερ, καθώς συμβόλαια τελειώνουν και παίκτες ετοιμάζονται γι’ άλλες πολιτείες. Είτε γιατί δεν τους θέλουν, είτε γιατί δεν θέλουν. Αυτά, όμως, μετά τους τελικούς…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Διέλυσαν τους Πέλικανς οι Θάντερ

Με ρεκόρ καριέρας ο Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ οδήγησε τους Θάντερ στη νίκη. Μπορεί στο Ga…