Κεντρική NBA Το χάος των τελευταίων δευτερολέπτων στο Ρόκετς-Γουόριορς (vids)
NBA

Το χάος των τελευταίων δευτερολέπτων στο Ρόκετς-Γουόριορς (vids)

curry paul

Οι Χιούστον Ρόκετς κι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κατάφεραν, επιτέλους, να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες των φίλων του NBA, όχι όσον αφορά την απόδοσή τους αλλά σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους. Έπειτα από μια πραγματική “πυγμαχική” μάχη, οι Ρόκετς άλωσαν την έδρα των πρωταθλητών με 92-95 κι έκαναν το 2-2 στη σειρά, σε ένα ματς με πολύπλευρο και συναρπαστικό φινάλε.

Με το σκορ στο 92-94, ο MVP του παιχνιδιού, Τζέιμς Χάρντεν, αστοχεί σε τρίποντο κι έτσι, οι Γουόριορς έχουν 11.6” στη διάθεσή τους, ώστε να πάνε για τη νίκη ή την ισοφάριση. Η επίθεση του Γκόλντεν Στέιτ, όμως, κατέληξε σε πανωλεθρία…

Ο Κέβιν Ντουράντ κατέβασε την μπάλα, με τον Έρικ Γκόρντον να τον μαρκάρει. Ο Πι Τζέι Τάκερ άλλαξε αστραπιαία πάνω του κι η μπάλα έφθασε στον Κλέι Τόμπσον στη γωνία. Ήταν προφανές ότι οι Γουόριορς δεν ήταν προετοιμασμένοι να τρέξουν κάποια συντονισμένη δράση, κάτι που κάνει “μπαμ” από το άθλιο spacing, με τον Τόμπσον να μαρκάρεται από πολλαπλούς παίκτες και να κάνει air-ball σε ένα απελπιστικά δύσκολο σουτ.

Το “μελανό” σημείο για το Γκόλντεν Στέιτ, όμως, δεν ήταν το κακό σουτ αλλά η αμέλεια του κόουτς, Στιβ Κερ, να καλέσει τάιμ-άουτ, βλέποντας ότι η ομάδα του είναι καταδικασμένη να πάρει σουτ υπό κάκιστες συνθήκες. Ο μόνος που σκέφτηκε το ενδεχόμενο αυτό ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν αλλά το σήμα που έκανε στους διαιτητές δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο, ώστε εκείνοι να το παρατηρήσουν.

Ο Κερ, βέβαια, συνηθίζει να μην παίρνει τάιμ-άουτ στην τελευταία επίθεση, ώστε οι παίκτες του να αιφνιδιάσουν την αντίπαλη άμυνα αλλά η τακτική αυτή δεν έμελλε να αποδώσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Δείτε την εν λόγω φάση

Το παιχνίδι, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ υπέρ του Κρις Πολ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, με τον “CP3” να πηγαίνει στις βολές με 0.5” για το τέλος. Αφού έχασε την πρώτη, το λογικό θα ήταν να χάσει επίτηδες τη δεύτερη και με δεδομένο ότι ο χρόνος ξεκινά να κυλάει όταν η μπάλα χτυπά στη στεφάνη, οι Γουόριορς δεν θα είχαν καμία τύχη, ώστε να πάρουν το ριμπάουντ, να καλέσουν τάιμ-άουτ και να σκοράρουν στην τελευταία επίθεση!

Αντ’αυτού, όμως, ο Πολ την έβαλε, οι Γουόριορς πήραν τάιμ-άουτ κι είχαν μισό δευτερόλεπτο, ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο Κάρι κατόρθωσε να ξεμαρκαριστεί και να σουτάρει ολομόναχος από τη γωνία αλλά αφενός, το σουτ ήταν άστοχο, αφετέρου, η προσπάθειά του ήταν εκτός χρόνου, όπως φαίνεται καθαρά στην παρακάτω φωτογραφία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…