Κεντρική NBA Το απόλυτο ρεσιτάλ σκορ, δημιουργίας κι άμυνας από τον ΛεΜπρόν (vid)
NBA

Το απόλυτο ρεσιτάλ σκορ, δημιουργίας κι άμυνας από τον ΛεΜπρόν (vid)

lebron james 2

Το ημερήσιο top-5 αποτελεί, συνήθως, υπόθεση αρκετών παικτών αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποφάσισε να επιβάλλει αυτοδυναμία στη σημερινή λίστα! Με 5 αριστουργήματα, ο “βασιλιάς” αποδεικνύει ότι είναι ο απόλυτος all-around παίκτης, με τη φωτογραφία του να υπάρχει στο λεξικό δίπλα στη λέξη “dominant” και με τους Μπόστον Σέλτικς να λαμβάνουν ένα γερό δείγμα της δυναμικής του!

Αναλυτικά τα κατορθώματα του ΛεΜπρόν

  • Νο.5: Ο Άρον Μπέινς υποδέχεται την μπάλα βαθιά στη ρακέτα μετά το πικ-εν-ρολ, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Κέβιν Λοβ να αμυνθεί σε αυτή τη συνθήκη. Ο Τζέιμς, όμως, έρχεται στη βοήθεια από την αδύνατη πλευρά και κόβει πεντακάθαρα τον Αυστραλό στον αέρα, με τον ηγέτη των Καβς να κάνει εν γένει υπέροχη δουλειά στα ανασταλτικά του καθήκοντα χθες (2/10 σουτ οι αντίπαλοι απέναντί του).
  • Νο.4: Ο Τζέιμς παίζει πικ-εν-ρολ με τον Λάρι Νανς και με μία crossover στέλνει από την άλλη πλευρά τον Σέμι Ογελέγε, καθώς το σκριν ήρθε στον αριστερό ώμο του αμυνόμενου. Ο Αλ Χόρφορντ βρίσκεται δύο βήματα πιο πίσω, στην προσπάθεια να μαρκάρει δύο παίκτες και να προστατεύσει το καλάθι. Μάταια όμως. Ο ΛεΜπρόν “κλειδώνει” τον Ογελέγε στην πλάτη του και με μια απίθανη, σκαστή πάσα με το αριστερό χέρι θα βρει τον Νανς για το κάρφωμα.
  • Νο.3: Πικ-εν-ρολ ανάμεσα σε Τζέιμς και Τρίσταν Τόμπσον, με τον Μάρκους Μόρις να κάνει εξαιρετική δουλειά, μένοντας πάνω στον “βασιλιά” (stay in contact). Στη συνέχεια, όμως, διαπράττει ένα μεγάλο λάθος, καθώς δίνει τον κεντρικό διάδρομο στον αντίπαλο. Ο Τζέιμς το εκμεταλλεύεται, μπουκάρει στο καλάθι, ο Τόμπσον παίζει “ξύλο” για να κρατήσει τον Μπέινς μακριά κι οι δύο πόντοι μοιάζουν εύκολη υπόθεση.
  • Νο.2: Ξανά πικ-εν-ρολ με ΛεΜπρόν και Τόμπσον, ξανά πολύ καλή δουλειά από τον Μόρις. Ο Μπέινς, όμως, αποφασίζει να ανέβει λίγο πιο ψηλά, ώστε το έργο του Τζέιμς να δυσκολέψει περισσότερο. Θα έπρεπε να ξέρει, όμως, ότι ο Τζέιμς είναι ένας εκ των πιο δημιουργικών πασέρ του πλανήτη. Άλλη μια underhanded σκαστή πάσα με το αριστερό χέρι, άλλο ένα κάρφωμα για τον Τόμπσον, με τα αμυντικά rotations να μην λειτουργούν.
  • Νο.1: Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο Μόρις “κοιμήθηκε” στην άμυνα κι επέτρεψε στον Τζέιμς να κόψει στη back-door, με το έργο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο να γίνεται πολύ εύκολο. Με ένα από τα κλασικά, ανάποδα καρφώματα με σπάσιμο της μέσης, ο Τζέιμς ξεσήκωσε τον κόσμο του Οχάιο, στο κορυφαίο highlight μιας καταπληκτικής εμφάνισης από τους Καβς!

To top-5 του… ΛεΜπρόν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…