Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το 5/5 των μικρών τελικών και η… αποστολή με Προμηθέα

Το 5/5 των μικρών τελικών και η… αποστολή με Προμηθέα

paok promitheas margaritis

ΠΑΟΚ και Προμηθέας θα “συγκρουστούν” στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος, με τον “Δικέφαλο” να στοχεύει στην… επιστροφή του στην τρίτη θέση της Basket League μετά από τρία χρόνια καθώς την τελευταία φορά που την κατέκτησε ήταν το 2015. Όσον αφορά τις “μάχες” που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση, η παράδοση είναι θετική για τον “Δικέφαλο”…

Αυτό το λέμε καθώς αν απομονώσουμε τις τελευταίες πέντε φορές που βρέθηκε στους μικρούς τελικούς η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα διαπιστώσουμε ότι όλες έχει καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση. Την σεζόν 1996-97 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος μιας και έριξε στο καναβάτσο το Περιστέρι με 3-1 νίκες, την αγωνιστική χρονιά 1998-1999 είχε το 3-0 απέναντι στον Άρη (τιμωρήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι για αντικανονική συμμετοχή των Μιούρσεπ και Αγγελίδη, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ) ενώ την σεζόν 2010-11 πήρε την τρίτη θέση κόντρα στους “κίτρινους” με 3-2 νίκες. Την αγωνιστική χρονιά 2013-14 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος με 3-1 νίκες απέναντι στον Πανιώνιο ενώ κόντρα στον Άρη την σεζόν 2014-15 κατέκτησε την τρίτη θέση με 3-1 νίκες.

Την τελευταία φορά που ο “Δικέφαλος” τερμάτισε τέταρτος μετά από μικρούς τελικούς ήταν την περίοδο 1995-96 και στην συνέχεια ακολούθησε αυτό το 5/5 υπέρ των “ασπρόμαυρων” σχετικά με την “μάχη” της τρίτης θέσης στην τελική φάση των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει την… αποστολή κόντρα στον -πολύ καλό φέτος- Προμηθέα να δώσει συνέχεια στην θετική παράδοση που υπάρχει όσον αφορά τους κερδισμένους μικρούς τελικούς και να κατακτήσει την τρίτη θέση, στόχο που είχε θέσει ο Θοδωρής Ζάρας μιλώντας στο ebasket.gr πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…