Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τα συγχαρητήρια του Αγγελόπουλου και τα “καρφιά” για την Ευρωλίγκα

Τα συγχαρητήρια του Αγγελόπουλου και τα “καρφιά” για την Ευρωλίγκα

makis aggelopoulos

Ο Μάκης Αγγελόπουλος φρόντισε να μοιράσει συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε η ΑΕΚ να αναγεννηθεί από τις “στάχτες” της και να κατακτήσει το Basketball Champions League κόντρα στα προγνωστικά. Ο μεγαλομέτοχος της “Ένωσης” αναφέρθηκε εκτενώς και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα στην Ευρωλίγκα, εκφράζοντας ξεκάθαρα την άποψή του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε: “Θα διαφωνήσω πως η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία. Θεωρώ κορυφαίο το πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι πρωταθλητές. Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα η συζήτηση για την Ευρωλίγκα γιατί δεν υπάρχει για εμάς στο τραπέζι 10ετές συμβόλαιο”.

Ο ιδιοκτήτης του “Δικεφάλου”, μάλιστα, εξέφρασε ακόμη πιο ξεκάθαρα τη διαφωνία του, σχετικά με την τακτική των κλειστών συμβολαίων της Ευρωλίγκα: “Δεν έχει νόημα να συμμετέχεις μια χρονιά ή δύο, ή τρεις. Δεν έχει τα αθλητικά κριτήρια που εμείς ακολουθούμε. Εγώ πιστεύω πως η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει να έρχεται μέσα από τα πρωταθλήματα. Είναι μια κατάκτηση, ένα μπόνους. Δεν είναι κάτι θέσφατο και να είσαι διορισμένος“.

Επίσης, ο κ.Αγγελόπουλος μίλησε για το ταβάνι της ΑΕΚ και για τις βασικές διαφορές ανάμεσα σε αυτήν και τους δύο “αιωνίους”, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: “Η συζήτηση για το ταβάνι είναι μεγάλη και μην ξεχνάμε πως οι 2 μεγάλοι μας ανταγωνιστές συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα. Έχουν εγγυημένα συμβόλαια σε βάθος δεκαετίας άρα μπορούν να χτίσουν την ομάδα τους και τους προϋπολογισμούς τους βάσει αυτού. Κρατάμε την επιτυχία, θα χτίσουμε πάνω σε αυτό και νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται“.

Ακόμη, ο ισχυρός άνδρας των θριαμβευτών έκανε μια επίδειξη αλτρουισμού, αποδίδοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας στους έτερους συντελεστές κι όχι στον εαυτό του: “Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο που είναι ο 6ος παίκτης μας. Εγώ είχα το όνειρα . Χωρίς όνειρα στον αθλητισμό δεν μπορείς να πας κάπου. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος κράτησε την ομάδα στα δύσκολα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει μεγάλη συνεισφορά, γιατί βοήθησε στο χτίσιμο της ομάδας και χωρίς τον Ντράγκαν Σάκοτα, όλα αυτό δεν θα γινόταν”.

Τέλος, ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε και για την ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον: “Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε σε καταληκτικές συζητήσεις με την Πολιτεία για το ποδηλατοδρόμιο. Ελπίζω μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουμε κάποια εξέλιξη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…