Κεντρική Basket League Άρης Παπαγεωργίου, Λυπηρίδης και Ραϊσεβιτς για την Τράπεζα Αίματος (vid)

Παπαγεωργίου, Λυπηρίδης και Ραϊσεβιτς για την Τράπεζα Αίματος (vid)

aris aimodosia pale

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τρίτη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της ΚΑΕ Άρης, μια ιδιαίτερα όμορφη πρωτοβουλία από την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την οποία μίλησαν οι Χάρης Παπαγεωργίου, Βασίλης Λυπηρίδης και Μίρο Ραϊσεβιτς.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ανέφερε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ΚΑΕ Άρης αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο μια ανώνυμη εταιρεία αλλά είναι ένας αθλητικός οργανισμός. Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί η Τράπεζα αίματος. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουμε αυτή τη πρωτοβουλία και η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Νομίζω πως με αυτό τον τρόπο, ο Αρης αποδεικνύει την ευαισθησία του στο κοινωνικό σύνολο και τους συνανθρώπους μας”.

Ο Λυπηρίδης τόνισε:

“Καλούμε όλους τους Αρειανούς να στηρίξουν την προσπάθεια. Ο Άρης, όπως τον έζησα εγώ εκείνα τα χρόνια, δεν ήταν μόνο αθλητικό φαινόμενο. Ήταν κοινωνικό φαινόμενο που ένωσε όλους τους Έλληνες γύρω από έναν αθλητικό στόχο. Πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει έτσι και τώρα, ώστε να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες”.

Ο Ραϊσεβιτς είπε:

“Ήρθαμε να δώσουμε μια μεγάλη υποστήριξη στην σημερινή εκδήλωση γιατί ειλικρινά θαυμάζω τους ανθρώπους που δίνουν αίμα και σήμερα ήρθαμε να δώσουμε αίμα για να βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Κάθε άνθρωπος που δίνει αίμα, βοηθάει ανθρώπους σε δύσκολες καταστάσεις και αυτό σημαίνει ζωή. Μπορούμε να σώσουμε την ζωή κάποιον και για αυτό είμαστε ευχαριστημένοι. Όσο πιο πολλές ζωές μπορούμε”.

Για το ότι ανήκει στην ομάδα βετεράνων του Άρη:

“Αυτή αίσθηση είναι το κάτι παραπάνω. Ειλικρινά, αυτό το γήπεδο ξυπνάει πολλές αναμνήσεις. Δεν είμαι έτοιμος να παίξω πάλι. Σταμάτησα πριν πολλά χρόνια αλλά θα έρχομαι σε κάθε παιχνίδι να υποστηρίζω αυτή την ομάδα γιατί αυτή την ομάδα την αγαπάμε. Όπως είπα, ξυπνάνε πολλές αναμνήσεις όταν ερχόμαστε εδώ πέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να είμαι και πάλι μέλος”.

Ο γιατρός του Άρη, Νίκος Κουκουλιάς δήλωσε:

“Να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται για να δώσουν αίμα. Αυτή την μέρα που είναι η γιορτή της μητέρας και έρχονται να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί από μόνο του και θα παγιωθεί. Ελπίζω να είμαστε γεροί και να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε αυτό να είναι κάτι σαν θεσμός ή μικρή γιορτή που θα συνδυάζει λίγο από μπάσκετ, λίγο από Άρη και πολύ βοήθεια στον συνάνθρωπο”.

Συνεχίζοντας τόνισε: “Είναι μια αφορμή για έναν αδρό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας μας, όπως και να πάρουμε και κάποιες συμβουλές από τους γιατρούς εδώ. Είναι ένα κίνητρο για τον οργανισμό ώστε να ανανεώσει κάποια κύτταρα του”.

Για την πρωτοβουλία της ΚΑΕ: “Δεν είναι κάτι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν μπορεί απλά ένας άνθρωπος να στήσει όλα αυτά. Η σκέψη μέχρι την υλοποίηση, έχει πολλά βήματα. Εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά στα γραφεία, οι χορηγοί αλλά κυρίως ο κόσμος που έρχεται και δίνει το αίμα του”.

Για την συμμετοχή του κόσμου της ομάδας: “Είναι κάτι που δεν στέκεται στα στενά όρια μια ομάδας και ενός συλλόγου. Οι αιμοδότες έχουν μια προτεραιότητα για αυτούς και τις οικογένειες τους. Έρχονται σε συννενόηση με την ΚΑΕ και εμένα προσωπικά, αρκεί να υπάρχουν αποθέματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, όποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα αλλά θέλει να δώσει αίμα, μπορεί να το προσφέρει σε οποιοδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας για λογαριασμό της ΚΑΕ Υπάρχει ένας αριθμός μητρώου, ο “13448” που τον αναφέρει και έτσι ενισχύει την προσπάθεια της ΚΑΕ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…