Κεντρική Γυναίκες Οι “αμαζόνες” του Φάρου έγραψαν ιστορία!

Οι “αμαζόνες” του Φάρου έγραψαν ιστορία!

faros 1

Η γυναικεία ομάδα του Φάρου Κερατσινίου πραγματοποίησε στο “μαγική” χρονιά φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τα κορίτσια του Γιώργου Λειβάδη “διέλυσαν” τα προγνωστικά και κατάφεραν να φτάσουν τόσο στο Final Four του Κυπέλλου, όσο και στους τελικούς της Α1 Γυναικών. Η χρονιά αυτή είναι μακράν η καλύτερη της ομάδας και οι παίκτριες έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Βαγγέλης Τσάπας το καλοκαίρι δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο και στόχος του ήταν ο Φάρος να πρωταγωνιστήσει στα παρκέ της Α1. Στην ομάδα του Κερατσινίου ήρθαν σπουδαίες αθλήτριες, οι οποίες είχαν δείξει τα προηγούμενα χρόνια τις ικανότητες τους. Από τις πρώτες κιόλας παιχνίδια φάνηκε ότι ο Φάρος δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου φέτος, αλλά θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή.

“Πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος: Τσεκ!”

faros 2

Ο Φάρος Κερατσινίου στην αρχή της σεζόν είχε θέσει ως στόχο να φτάσει στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αποστολή του δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Λειβάδη πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και κατάφεραν να βρεθούν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά ο Φάρος κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ισχυρού Πανιωνίο. Η ομάδα του Φάρου μέσα στο Κερατσίνι, όμως, έδειξε τα “δόντια” της και με μία πολύ καλή εμφάνιση νίκησε την ομάδα της Νέας Σμύρνης και έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί είχε την “ατυχία” να παίξει στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό.

Ο Φάρος είχε δύσκολο έργο, κόντρα στον Νταμπλούχο Ελλάδος. Η ομάδα του Κερατσινίου πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν φανερή και τελικά έμεινε εκτός μεγάλου τελικού. Ο Φάρος έπαιξε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με τον Αθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε εύκολα και κατέλαβε την τρίτη θέση. Αυτή είναι η καλύτερη θέση για τον Φάρο στο Κύπελλο και τη νέα σεζόν θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει ακόμη περισσότερο και θα κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

“Κατάληψη δεύτερης θέσης: Τσεκ!”

faros 3

Ο Φάρος Κερατσινίου ύστερα από την εκπλήρωση του στόχου της πρόκρισης στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος, έβαλε πλώρη για τον δεύτερο στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Ο Φάρος ήταν εξαιρετικός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα playoffs και πήρε εύκολα την πρόκριση στους τελικούς. Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι ανυπέρβλητο εμπόδιο και τελικά η ομάδα του Κερατσινίου πανηγύρισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Η ομάδα του Γιώργου Λειβάδη ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα, καθώς πήρε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Την έκτη αγωνιστική ο Φάρος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να “χτυπηθεί” ούτε φέτος. Παρόλα αυτά η ομάδα του Κερατσινίου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 70-58.

Η ομάδα του Φάρου Κερατσινίου δεν πτοήθηκε από την ήττα από τους Πρωταθλητές Ελλάδος και στη συνέχεια “έχτισε” ακόμη ένα μεγαλύτερο σερί. Συγκεκριμένα, ο Φάρος έπαιρνε τη μία νίκη πίσω από την άλλη και το σερί του σταμάτησε στα 10 συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα. Σ΄εκείνο το σημείο βρήκε στον δρόμο του τον Ολυμπιακό, που κέρδισε ξανά.

Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Φάρος πήρε τρεις νίκες και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στα playoffs της Α1 Γυναικών ο Φάρος έδειξε τα δόντια του και με 2/2 νίκες κόντρα στον Πανιώνιο προκρίθηκε στους τελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν ανίκητος και τη φετινή σεζόν και κατέκτησε τον τίτλο.

Τα κορίτσια της ομάδας του Κερατσινίου στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α1 Γυναικών ολοκλήρωσαν τη σεζόν στη δεύτερη θέση. Οι παίκτριες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση της ομάδας πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέσει και πλέον βάζουν πλώρη για νέες επιτυχίες…

Από τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται στην ομάδα ο Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος δημιούργησε τη “χρυσή” ομάδα του Φάρου Κερατσινίου. Ο κύριος Τσάπας ανακοίνωσε ότι ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε, αλλά την άφησε σε καλά χέρια και ο Φάρος αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και τις επόμενες σεζόν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…