Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο ΠΑΟΚ πέρασε με ιστορικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση 15ετίας

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με ιστορικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση 15ετίας

paok omadiki pic

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην τελική 4άδα για 4η φορά στα τελευταία οχτώ χρόνια και 12η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και το κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ σημειώνοντας δύο ξεχωριστές επιδόσεις στο χθεσινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Οι 93 πόντοι αποτελούν κορυφαία επίδοσης 15ετίας για ματς πλέι οφ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για να βρούμε μεγαλύτερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 2003 όταν σε αγώνα κατάταξης είχε σημειώσει 105 πόντους κόντρα στη Νήαρ Ηστ αλλά ηττήθηκε με 109-105.

Στο μεσοδιάστημα αυτών των 15 χρόνων, μεγαλύτερη επίδοση σε ματς πλέι οφ ήταν εκείνη των μικρών τελικών του 2011 όταν ο ΠΑΟΚ σημείωσε 91 πόντους στο “Nick Galis Hall” κόντρα στον Άρη για να τον νικήσει με 91-80.

Εξίσου σημαντική στατιστικά ήταν η επίδοση του ΠΑΟΚ από το τρίποντο. Ευστοχώντας 15 φορές από τα 6,75 ισοφάρισε την κορυφαία ιστορικά επίδοση του αφού 15 είχε εντός έδρας στα φετινά παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο όπως επίσης και στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου 2014-15 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries. Η χθεσινή δηλαδή είναι η μεγαλύτερη ιστορικά εκτός έδρας επίδοση του ΠΑΟΚ στη Stoiximan.gr Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 13 εύστοχων τριπόντων που είχε στις 2 Δεκεμβρίου 2006 κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας, στις 17 Ιανουαρίου 2015 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries και φέτος στις 24 Μαρτίου απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Σημειώνοντας 13 πόντους στο χθεσινό παιχνίδι, ο Φιλ Γκος έγινε ο 13ος ξένος και συνολικά 31ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έφτασε τους 300.

*Με τη μοναδική ασίστ του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έφτασε τις 200 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ξεπέρασε παράλληλα τον Γιάννη Γιαννούλη που είχε 199.

*Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ο Λάκι Τζόουνς έγινε ο 31ος ξένος παίκτης του ΠΑΟΚ που ξεπέρασε τα 100 στη Stoiximan.gr Basket League.

Πήγη: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…