Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Μπόγρης έκτος “ερυθρόλευκος” με double-double

Ο Μπόγρης έκτος “ερυθρόλευκος” με double-double

giorgos bogris olympiakos promitheas

Ο Γιώργος Μπόγρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα και ολοκλήρωσε το ματς με double double, έχοντας 17 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Έλληνας σέντερ με το double double, που έκανε, έγινε ο έκτος “ερυθρόλευκος”, που το καταφέρνει στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

“Ο Γιώργος Μπόγρης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό σημειώνοντας τέσσερα ατομικά ρεκόρ περιόδου με 17 πόντους, 13 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και 26 βαθμούς στο ranking. Ήταν το 1ο του “double-double” στη Stoiximan.gr Basket League μετά από εκείνο την 1η Μαρτίου 2014 όταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ είχε κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries 17 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε στο 2ο φετινό του “double-double” μετά από εκείνο που σημείωσε στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχοντας χθες 10 πόντους και 10 ασίστ.

Με αυτά τα δύο, ο Ολυμπιακός έγινε η 2η ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος μετά τον Προμηθέα, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό “double-double” έχοντας 10 (15 είχαν οι Πατρινοί). Οι δύο ομάδες μοιράζονται τα πρωτεία στον αριθμό των παικτών που έφτασαν σε “double-double”. Πέραν του Σπανούλη και του Μπόγρη, το έκαναν ακόμη οι Μιλουτίνοφ, ΜακΛίν, Πρίντεζης και Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε τρία μόνο λάθη σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των τεσσάρων που είχε το Λαύριο Megabolt στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries της 16ης αγωνιστικής.

Σε τρία ατομικά επιτεύγματα έφτασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μέσα από το χθεσινό παιχνίδι…

*Ήταν το 291ο του στους πάγκους της κατηγορίας κι έτσι έφτασε στη 13η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

*Με τη 202η νίκη του, έφτασε στην 9η θέση την αντίστοιχης λίστας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

*Έγινε ο 3ος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έφτασε τα 100 παιχνίδια κανονικής περιόδου στον πάγκο του. Ο απολογισμός του 94 νίκες και έξι μόνο ήττες.

Προμηθέας ο 9ος…

Παρά τη χθεσινή ήττα του, έγινε η 9η ομάδα στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που κερδίζει την 3η θέση της κανονικής περιόδου.

*Δεν έπαιξε πολύ χθες (7:11) ωστόσο ο Νίκος Γκίκας πρόλαβε να μοιράσει πέντε ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 400 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Ολεξάντερ Λίποβι έπαιξε για 50ή φορά σε ματς της Stoiximan.gr Basket League.

*Μένοντας στους πέντε πόντους στην 3η περίοδο, η ομάδα της Πάτρας ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Από πέντε είχαν ο Άρης (στην 4η περίοδο του παιχνιδιού του στην Πάτρα με τον Προμηθέα) και τα Τρίκαλα BC Aries (στην 3η περίοδο του εντός έδρας αγώνα τους με την Κύμη)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…