Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η πρώτη φορά του… αντιπάλου Πρέλεβιτς (vid)

Η πρώτη φορά του… αντιπάλου Πρέλεβιτς (vid)

bane paok aek

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ “συγκρούονται” σήμερα (16/5, 18.00) στο “Παλατάκι” για τα πλέι οφ της Basket League, με τους “ασπρόμαυρους” να θέλουν με το… καλημέρα να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και την “Ενωση” να στοχεύει στο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά δίνοντας έτσι συνέχεια στις σπουδαίες επιτυχίες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Champions League.

Στις δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί μεγάλα ονόματα, υπάρχουν πολλά κοινά πρόσωπα που φόρεσαν τις φανέλες των δύο “Δικεφάλων” και ένα από αυτά ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο “τίγρης” μετά από μια σημαντική προσφορά στους “ασπρόμαυρους” κερδίζοντας τίτλους (κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1995) και αποτελώντας τον αγαπημένο παίκτη της κερκίδας, μετακόμισε την σεζόν 1996-97 στην Κίντερ Μπολόνια και ήταν καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ (1997-99) όταν το 1998 (στα τέλη του Γενάρη) για πρώτη φορά γύρισε στο Παλέ για να αγωνιστεί εναντίον του αγαπημένου του ΠΑΟΚ.

bane aek

Αποτέλεσε αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 47-39 την “Ενωση” στο Παλέ. Τότε ο “τίγρης”, σε ένα παιχνίδι που έγινε αρνητικό ρεκόρ πόντων στην Α1, σημείωσε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/7 δίποντα και 1/3 τρίποντα), επίσης “κατέβασε” τέσσερα ριμπάουντ, είχε τρία λάθη, δύο κλεψίματα και μία ασίστ και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ μιας και ο Βίκτορ Αλεξάντερ είχε 13 πόντους. Από τον ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Πέτζα Στογιάκοβιτς με 19 πόντους.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…