Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γιαννακόπουλος: “Να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, είμαστε Παναθηναϊκός”

Γιαννακόπουλος: “Να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, είμαστε Παναθηναϊκός”

Η συνάντηση μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Πάτρικ Μπάουμαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κράτησε περίπου 2,5 ώρες. Μετά το τέλος της, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο διοικητικός ηγέτης του “τριφυλλιού” πρόσθεσε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, υποστηρίζοντας ότι με το τωρινό management της Euroleague, o Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Όταν πιστεύεις ότι ένα μοντέλο έχει αποτύχει οφείλεις να δεις κάθε πιθανή εκδοχή για να συμμετάσχουμε σε ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα για τους εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού. H Euroleague έχει αποτύχει, αυτό το βλέπουν όλοι. Ο Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει αρκετούς για καιρό.

Έχουν υπάρξει επαφές με ομάδες. Αμφιβάλω αν έχουν διαβάσει τη σημερινή ανακοίνωση όλες οι ομάδες. Θέλω να είμαστε σε ένα πρωτάθλημα με σεβασμό, που θα σέβεται τον θεσμό της οικογένειας. Ως οικογένεια έχουμε αποδείξει πως επενδύουμε χρήματα σε ένα άθλημα που δεν σου δίνει πίσω απολαβές. Το κάνουμε για την αγάπη που έχουμε. Λίγο – πάνω, λίγο κάτω δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε.

Ο κύριος Μπερτομέου νομίζει πως μπορεί να υπάρξει Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι Νο. 1 στο τηλεοπτικό κομμάτι. Όλες οι συμφωνίες επανεξετάζονται. Είναι έτοιμος ο κύριος Μπερτομέου να βάλει το ελληνικό συμβόλαιο των 7 εκατ.; Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίρνουν 3,5 εκατ. Εγώ ρωτάω. Τι γίνεται με το pool; Κανένας άνθρωπος δεν γίνεται να είναι πάνω από το άθλημα.

Οι επαφές έχουν γίνει με τις ομάδες για το πώς θα καταλάβουν και εκείνες ότι το συμβόλαιο απέτυχε. Υπήρχε συμβόλαιο με την IMG. Θα συνεχιστεί; Δεν ξέρω, θα δούμε. Η διοργάνωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Παντού συγκρίνουν τις δύο διοργανώσεις. Το BCL υπάρχει τρία χρόνια, έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Βλέπω ότι γίνεται μια επαγγελματική δουλειά. Με τον ερχομό του Παναθηναϊκού πιστεύω πως η διοργάνωση θα γίνει πιο γρήγορα μεγάλη. Να θυμηθούμε πού ήταν και πού είναι η Euroleague. Ποια επιχείρηση χάνει 260 εκατ. ευρώ; Υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες που επενδύουν. Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα.

Δεδομένο θα είναι όταν μπουν οι υπογραφές και δηλώσουμε συμμετοχή. Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να αλλάξει το μάνατζμεντ και να δουν οι ομάδες αυτά που λέμε. Έχουμε προγραμματίσει συναντήσεις με τις ομάδες στο Βελιγράδι. Σε 15 μέρες είναι το Final Four. Κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Πρέπει να αρχίσετε να ψάξετε και εσείς τι συμβαίνει, όπως και η FIBA. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Παναθηναϊκός μόνος του.

Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ποιότητα στο υψηλότερο επίπεδο, όπως εδώ και 30 χρόνια. Στην αρχή θα υπάρξει τρικυμία, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός. Έχουμε 110 χρόνια ιστορίας και θα έχουμε άλλα 110.000 χρόνια. Οφείλω να είναι ο Παναθηναϊκός μέρος μιας διοργάνωσης η οποία σέβεται.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αυτά που μας είχαν πει. Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα. Αυτά ήταν από τα τηλεοπτικά. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε μόνος του να φέρει 5εκατ. Παίρνουμε 1,5-1,7εκατ. δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει, δεν ξέρω γιατί. Η Μακάμπι ακούγεται πως έφερε το συμβόλαιο της IMG. Πρέπει να βγουν όλα στην επιφάνεια, να τα μάθουμε όλοι. Ή μάλλον, να τα μάθουν όλοι όσοι δεν τα γνωρίζουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Δυσκόλεψε η πρόκριση για τη Νίκη Λευκάδας

Δυσκόλεψε πολύ η πρόκριση στους Ομίλους του Eurocup Γυναικών για τη Νίκη Λευκάδας, καθώς η…