Κεντρική Basket League ΑΕΚ Φιλικό αναμνήσεων στην Αργυρούπολη! Ολυμπιακός – ΑΕΚ 60-61

Φιλικό αναμνήσεων στην Αργυρούπολη! Ολυμπιακός – ΑΕΚ 60-61

AEK4

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με πρωτοβουλία του μέλος του Δ.Σ., Νίκου Μπαμπανικολού, δημιούργησε την πρώτη ομάδα Μπάσκετ Βετεράνων, η οποία σήμερα (06/05) αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για φιλανθρωπικό σκοπό, γεγονός που τιμά και τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα είναι το έλασσον.

Το μείζον, ότι υπήρχε ιερή υποχρέωση αφενός, αφετέρου τιμήθηκαν δεόντως οι παλαιότερες γενιές, καθώς συν τοις άλλοις στις φανέλες των παικτών της «Ένωσης» καταγράφηκαν τα νούμερα, που παραπέμπουν στις ημερομηνίες των 14 τροπαίων της ΑΕΚ, ελληνικών και ευρωπαϊκών, αλλά και των Πρωταθλημάτων Αθηνών 19(24) και 19(28). Με αυτόν τον τρόπο ο ευρωπαϊκός τίτλος του 1968 (στην πλάτη του Βασίλη Λανέ) συνάντησε το ευρωπαϊκό του 2000 (Παναγιώτης Αριδάς), τα 8 πρωταθλήματα Ελλάδος και τα 4 Κύπελλα. Αξίζει να σημειωθεί, πως όλοι οι παρευρισκόμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με την ελπίδα από το επόμενο ματς να υπάρχει και δεύτερο νούμερο… 18, ήτοι η κατάκτηση του 3ου ευρωτροπαίου της ΑΕΚ απόψε στο ΟΑΚΑ.

Στο κατάμεστο Κλειστό Α.Π.Χ. Αργοναύτες, στην Αργυρούπολη, και σε συγκινησιακό περιβάλλον, αναβίωσαν μνήμες και… τρόπαια από την ένδοξη ιστορία της ΑΕΚ.

Η πρώτη «κιτρινόμαυρη» ομάδα νίκησε με 61-60 την αντίστοιχη του Ολυμπιακού.

Ο μεγάλος Κερτ Ράμπις μαζί με τον Νίκο Τσοσκούνογλου και σε ρόλο γενικού αρχηγού τον Νίκο Μπαμπανικολό, ανέλαβαν να καθοδηγήσουν αγωνιστικά την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου με τους Κακιούζη, Χατζή, Ντικούδη, Γαλακτερό, Κικίλια, Λανέ, Πιούκα, Αριδά, Παντελιάδη, Πανταζή, Μαργαρίτη και Οικονομάκη να δείχνουν, ότι κατέχουν ακόμα τα μυστικά του… αθλήματος.

Στον αγώνα το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μηνάς Γκέκος, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, οι Κυπελλούχος Ευρώπης με την ΑΕΚ του 1968, Χρήστος Ζούπας και Λάκης Τσάβας, ο Βασίλης Γκούμας, Παναγιώτης Γιαννάκης, και πολλές ακόμα σπουδαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στον Ραμπίδη παραδόθηκε «εν μέσω» αποθέωσης φανέλα της σύγχρονης ΑΕΚ με τον αριθμό 1981, που παραπέμπει στο Κύπελλο Ελλάδος του 1981, στο οποίο συνέβαλε αποφασιστικά.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Διαιτητές: Σταύρος Δουβής, Νίκος Ζαβλανός, Ανδρέας Τσαγκαμίλης, Θόδωρος Βιδάλης, Βασίλης Αφεντουλίδης

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 32-43, 60-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοκορόγιαννης – Ράμμος – Καμπούρης): Πέππες, Βούκτσεβιτς 28, Διαμαντόπουλος 6, Μαριέλης, Κουκής 1, Παπαχριστόπουλος, Μαντζάνας 7, Ντάκουλας, Καραπλής 18, Γιαννόπουλος, Δορκοφίκης.

ΑΕΚ (Ραμπίδης – Τσοσκούνογλου): Κακιούζης 12, Χατζής 13, Ντικούδης 10, Γαλακτερός 2, Κικίλιας 2, Λανές, Αριδάς 2, Παντελιάδης 18, Πιούκας, Πανταζής 2, Μαργαρίτης, Οικονομάκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …