Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Εδώ σε θέλω Τσάβι μου

Εδώ σε θέλω Τσάβι μου

pascual james
Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Ολυμπιακός μοιάζει με «νοσοκομείο» (σύντομα θα το διαπραγματευτούμε), όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει κάτι να σκεφτεί. Θα πάει με όσους είναι διαθέσιμοι. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει το πρόβλημα, καθώς καλείται να κόψει έναν στους τρεις ξένους που διαθέτει, ήτοι να κρατήσει έξι από τους εννέα. Κι αν διαβάζατε κάποτε περί «ευχάριστων πονοκεφάλων», ξεχάστε το.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έξι ξένοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής κι οι «πράσινοι» πρέπει να αποφασίσουν. Άντε να θεωρήσουμε ότι ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι εκτός πλάνων, καθώς και στην Ευρωλίγκα δεν αγωνίστηκε (ήταν εκτός 12άδας) στα ματς της Μαδρίτης. Οι άλλοι δύο ποιοι θα είναι;

Η λογική λέει πως Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλεντον είναι αναντικατάστατοι. Παρότι δεν αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να βάλουμε τρίτο στην παρέα τον Μάικ Τζέιμς (το αντίθετο θα είναι έκπληξη τεράστιου μεγέθους). Τι μας μένει;

Ένας εκ των Κένι Γκάμπριελ και Άντριαν Πέιν θα μείνει εκτός κι ο άλλος θα συνεχίσει. Η λογική λέει πως ο Πέιν θα μείνει εκτός, αν κι έκανε πολύ καλά παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ κι έδειξε υψηλό επίπεδο προσαρμογής στα δεδομένα και της απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Πάμε και στα πιο δύσκολα.

Με αυθαίρετο κόψιμο του Λεκαβίτσιους, πρέπει να μείνει εκτός πλέι οφ ένας εκ των Κέι Σι Ρίβερς, Μάρκους Ντένμον και Ματ Λοτζέσκι. Δεδομένο ότι «κόπηκε» (λέμε τώρα) ο Λιθουανός, ο Ντένμον πρέπει να είναι υποχρεωτικά ως «μπακ απ» πόιντ γκαρντ. Άρα, πρέπει να κοπεί ένας εκ των Ρίβερς / Λοτζέσκι. Ποιος θα είναι; Ο Πασκουάλ γνωρίζει.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Μείον τρεις ξένους, πρέπει κάποιοι Έλληνες παίκτες, όπως ο Ίαν Βουγιούκας κι ο Νίκος Παππάς, να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ρόλο. Παίκτες που μέχρι πρότινος ήταν σε δεύτερο πλάνο. Τώρα είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν και να αποδώσουν, για να πιάσει τον στόχο του ο Παναθηναϊκός. Παίκτες (κυρίως αναφέρομαι στον Παππά), που ο Τσάβι δεν έδειξε να πιστεύει ιδιαίτερα.

Όπως και να ‘χει, τρεις εκ των ξένων του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν τις… διακοπές τους, καθώς η σεζόν γι’ αυτούς ουσιαστικά τελείωσε.

Υ.Γ.: Στο προηγούμενο άρθρο μου προτίμησα να μην αναφερθώ στην ανοησία περί Γκασόλ, για να μην πουν ότι λαϊκίζω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται ανεπανόρθωτα (θυμηθείτε την ιστορία με τις… μπανάνες και τους παίκτες του ΝΒΑ) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Κάποτε τον «έκραζα» μόνο εγώ. Τώρα δεν τον κράζουν ΜΟΝΟ αυτοί που είναι στο… μισθολόγιο. Μεγάλα παιδιά είσαστε, ξέρετε ανάγνωση και γραφή, βρείτε τα όλα. Παγκοσμίως, πάντως, έγινε για πολλοστή φορά ρεζίλι. Αυτοί, λοιπόν, που αμείβονται και που τάχα μου τον εκτιμούν, ας του πουν να μην ξαναμιλήσει, για να τον προστατεύσουν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …