Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αγγελόπουλος: “Βάσει αποτελεσμάτων, είμαστε η καλύτερη ελληνική ομάδα”

Αγγελόπουλος: “Βάσει αποτελεσμάτων, είμαστε η καλύτερη ελληνική ομάδα”

makis aggelopoulos

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, μιλώντας στον “Επικοινωνία 94 FM”, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Champions League από την ΑΕΚ, λέγοντας ότι η Ένωση, βάσει αποτελεσμάτων, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε: ”

Για τον τελικό του BCL: “Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά τι πετύχαμε. Αυτή η χρονιά είχε πάρα πολλές ανατροπές, πάρα πολλές εκπλήξεις, εντάσεις. Το καλύτερο μας το επιφύλαξε για το τέλος, γιατί πέρα της νίκης, ήταν και ένα μπασκετικό υπερθέαμα, ένα παιχνίδι σχεδόν 200 πόντων από δύο ομάδες που έπαιξαν πάρα πολύ καλές άμυνες και νομίζω ότι ήταν και το καλύτερο παιχνίδι που έχει παίξει η ΑΕΚ. Όπως μας έλεγαν όλοι οι ειδικοί του μπάσκετ, οι παλαίμαχοι, είχαν εκστασιαστεί από το θέαμα. Σπάνια οι τελικοί προσφέρουν τέτοιο θέαμα”.

Για τον Κυριάκο Ραμπίδη: “Ήταν ενθουσιασμένος από τον κόσμο και την ατμόσφαιρα. Μου έλεγε ότι στο NBA δεν έχουν τέτοια ατμόσφαιρα, π.χ. σε κρίσιμες βολές μπορεί οι θεατές να τρώνε… πατατάκια. Και αυτός στάθηκε στο παιχνίδι και μου είπε ότι ήταν ένα υπερθέαμα”.

Για την φετινή πορεία της ΑΕΚ : “Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλον τον οργανισμό της ΑΕΚ γιατί φέτος πέρα από την αγωνιστική καθημερινότητα, μπήκε στην εξίσωση η παραγωγή μιας ταινίας που αφορά την ιστορία μας και είναι εξ’ ολοκλήρου από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Στη συνέχεια με το που τελείωσε η ταινία, αναλάβαμε το Final 4 και μέσα σε 19-20 μέρες έπρεπε να στήσουμε τη διοργάνωση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλον τον οργανισμό της ΑΕΚ γι αυτήν την επιτυχία και ας ελπίσουμε να καταφέρουμε να φέρουμε τον τελικό του διηπειρωτικού”.

Για τα διοικητικά: “Τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργούμε με ένα συγκεκριμένο πλάνο, που αφορά το κομμάτι της ιστορίας της ομάδας, τις επενδύσεις που γίνονται στο να προβάλλουμε την ιστορία της ομάδας μας, τις επενδύσεις που γίνονται για τις υποδομές και πάντα οι συζητήσεις περιστρέφονται στο σήμερα. Είναι γεγονός ότι ίσως περιμέναμε από πέρσι να είχαμε μια αντίστοιχη επιτυχία, αλλά να ξέρετε ότι όλα γίνονται με ένα συγκεκριμένο πλάνο που λέει βήμα βήμα. Κατακτάμε ένα σκαλί, το κατοχυρώνουμε και πάμε για το επόμενο. Ο πρώτος στόχος της ομάδας για φέτος ήταν η συμμετοχή της ομάδας στο Final 4 του Champions League. Και ο δεύτερος, με αυτήν ακριβώς την σειρά τα είχαμε θέσει, ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Τους δύο στόχους αυτούς τους πετύχαμε στο μάξιμουμ. Παίξαμε 2 τελικούς και τους κερδίσαμε και τους δύο, τα εύσημα εδώ πηγαίνουν στον προπονητή και στους παίκτες”.

Για το αν η ΑΕΚ είναι φέτος η καλύτερη ελληνική ομάδα: “Βάση αποτελεσμάτων και επειδή η επιτυχία είναι συνάρτηση των στόχων που βάζεις, νομίζω ναι”.

Για το τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ στη συνέχεια: «Πολλές φορές μπορείς να βρεθείς στην κορυφή, αλλά το δύσκολο είναι να κατακτήσεις την κορυφή. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτές τις επιτυχίες, να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό της ομάδας, σιγά σιγά, να προωθήσουμε και τα παιδιά, στα οποία έχουμε επενδύσει, στην πρώτη ομάδα».

Για την Ευρωλίγκα: “Έχουμε εκφράσει τη διαφωνία μας με τον τρόπο με τον οποίο έχουν μοιραστεί τα 11 δεκαετή συμβόλαια, τα οποία δίνουν σταθερότητα εσόδων σε βάθος δεκαετίας μόνο σε αυτές τις 11 ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες απλώς συμπληρώνουν το πρωτάθλημα, γιατί έχουν έσοδα μίας χρονιάς. Είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτές οι ομάδες με τα εγγυημένα έσοδα που έχουν έρχονται και αντιμετωπίζουν τις άλλες ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα, έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα. Θεωρούμε ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή πρέπει να σέβεται τα αθλητικά, τα αγωνιστικά κριτήρια. Υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε σε υποβάθμιση των εθνικών πρωταθλημάτων. Και αυτό δεν είναι σωστό. Έχω την αίσθηση ότι η Euroleague ενδιαφέρεται μόνο για τους 11 μετόχους και όχι για το μπάσκετ συνολικά. Είναι σημαντικό να έχει οξυγόνο όλος ο χώρος του μπάσκετ”.

Για το ποιος ήταν αυτός που πέρασε πρώτος από το μυαλό του μετά την νίκη επί της Μονακό: «Ήταν ο Ντούσαν. Είχε περάσει πάρα πολλά στην καριέρα του και είχε περάσει δύσκολες στιγμές στην ομάδα για μια συγκεκριμένη περίοδο. Όταν σκέφτηκα ότι θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, αυτός που θα σηκώσει το 2ο τρόπαιο σε 2,5 μήνες, αισθάνθηκα ότι είναι η απόλυτη δικαίωση του αθλητή και του ανθρώπου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …