Κεντρική Basket League Άρης Το “χαστούκι” του Άρη σε Μπαρτσελόνα στο Μόναχο… (vids)

Το “χαστούκι” του Άρη σε Μπαρτσελόνα στο Μόναχο… (vids)

aris barca

Τρομερή η ιστορία του Άρη, με πάρα πολλές… ιδιαίτερες ημερομηνίες για τους “κίτρινους” οι οποίοι πέτυχαν σπουδαία πράγματα κατά το παρελθόν. Στις 3 Απρίλη ήταν η επέτειος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, στις 5 Απρίλη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την παρουσία του Άρη στο final four της Γάνδης ενώ σαν σήμερα (6/4) το 1989 οι “κίτρινοι” “γονάτιζαν” την Μπαρτσελόνα με σκορ 88-71 στον μικρό τελικό του final four του Μονάχου.

Εκεί ο Άρης πήγαινε με στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης αλλά στον ημιτελικό με την Μακάμπι και ενώ όλα πήγαιναν καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, η ομάδα του Ισραήλ ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα. Σε μια φάση και αφότου ο Κέβιν Μαγκί χρεώθηκε με βήματα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήγε να πάρει την μπάλα και ακολούθησε επεισόδιo μεταξύ των δύο παικτών αλλά κι άλλων καλαθοσφαιριστών.

Αυτή η διακοπή ωφέλησε την Μακάμπι η οποία μπορεί να βρέθηκε στο -8 (68-60), αλλά τελικά “γύρισε” το παιχνίδι και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό νικώντας με 99-86. Ο Άρης, έτσι, συμβιβάστηκε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης μετά το “χαστούκι” στην Μπαρτσελόνα με 17 πόντους διαφορά (88-71) και έπειτα από το τέλος του αγώνα υπήρχαν πανηγύρια.

ΑΡΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 88-71 (στον μικρό τελικό)

ΑΡΗΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ 86-99 (στον ημιτελικό)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…