Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πασκουάλ: “Δεν υπάρχει “αλλά” και δικαιολογίες, πρέπει να πάμε στο Final Four”

Πασκουάλ: “Δεν υπάρχει “αλλά” και δικαιολογίες, πρέπει να πάμε στο Final Four”

pasqual

Ο Τσάβι Πασκουάλ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στις μάχες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι “πράσινοι” πρέπει να πάνε στο Final Four.

“Eίμαστε ικανοποιημένοι για μια ακόμη νίκη, που συνεχίζουμε την σωστή διαδρομή στο πρωτάθλημα, με διάθεση να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που έχουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την EuroLeague”, δήλωσε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Για την κατάσταση ετοιμότητας του Παναθηναϊκού: “Ίσως ακόμη να μην είμαστε σε ατομικό επίπεδο εντελώς έτοιμοι, συνολικά όμως πνευματικά και σωματικά είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Έχοντας βέβαια υπόψιν ότι παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, παρά το πλεονέκτημα η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινά ως φαβορί απέναντί μας δεδομένου του ρόστερ που έχει”.

Για τα συμπεράσματά του μετά τα δύο τελευταία παιχνίδι στο πρωτάθλημα: “Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα να την σταματήσεις. Είναι μια ομάδα που έχει πολλές επιλογές, πολλούς παίκτες να βάζουν την μπάλα στο καλάθι. Είναι δύσκολο να την κατεβάσεις από τους ογδόντα πόντους. Μπορεί να φτάσει στους 90+ πόντους αν είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά, να έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Θα υπάρχουν στιγμές που θα είναι πολύ εύστοχοι, με συνεχόμενα καλάθια. Σε αυτές τις στιγμές θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε σωστά, να μην χάσουμε την ισορροπία μας. Είναι ένας αντίπαλος, απέναντι στον οποίο λογικά θα είμαστε πίσω στο σκορ αρκετές φορές μέσα σε ένα παιχνίδι, κάτι που απαιτεί καλή πνευματική προετοιμασία. Ειδικά από την στιγμή που θα παίζουμε εντός έδρας, έχοντας παραπάνω πίεση. Πέρα από το τακτικό κομμάτι, για το οποίο θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες”.

Για το αν υπάρχουν εκπλήξεις στη μονομαχία του με τον Πάμπλο Λάσο: “Ποτέ δεν υπάρχει ο παράγοντας έκπληξης σε αυτό το επίπεδο, όλες οι ομάδες είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Αυτό είναι κάτι που χρησιμοποιείται πολύ στη δημοσιογραφική αργκό, στην ουσία όμως μιλάμε για κάτι που δεν μας προκαλεί έκπληξη”.

Για την ατμόσφαιρα μετά τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague: “Όλη τη χρονιά αγωνιζόμαστε για να βρεθούμε εδώ. Όταν άρχισε η σεζόν και είδαμε τις αντιπάλους μας στην EuroLeague, γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας. Παρά τις περγαμηνές μας και βάζοντας στην εξίσωση τις οικονομικές δυνατότητες άλλων ομάδων, θα μπορούσε να ακουστεί ουτοπικό το ενδεχόμενο να τερματίσουμε τέταρτοι. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να φτάσουμε στην οκτάδα, δείτε ποιοι έμειναν εκτός από τα playoffs και που είμαστε εμείς. Τώρα πλέον είμαστε όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι ώστε να φτάσουμε στο Final Four. Όπως και να έχει, ό,τι και να συμβεί θα πρέπει να καταφέρουμε να πάμε στο Final Four για τους οπαδούς μας. Δεν υπάρχει “αλλά” και δικαιολογίες, πρέπει να το καταφέρουμε. Αυτή τη νοοτροπία έχω και προσπαθώ να εμφησύσω στον κόσμο γύρω μου. Συγκέντρωση και πίστη στις δυνατότητές μας, τίποτα παραπάνω. Ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω, δεν μπορεί να με απασχολεί. Πιστεύω στις δυνατότητές μας “.

Για το παιχνίδι της regular season με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από ενάμιση μήνα: “Όλες οι ομάδες έχουμε καλές και κακές στιγμές, θα πρέπει να μπορείς να αντιδράσεις όμως. Αυτό είναι το θέμα. Περάσαμε μια δύσκολη στιγμή. Αντιδράσαμε όμως, κι αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό μετράει. Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι, όντως μείναμε πολλή ώρα στα αποδυτήρια, ήταν ένα σημαντικό σημείο. Τώρα έχει η σημαντική στιγμή, για την οποία έχω έρθει στον Παναθηναϊκό. Να πάμε στο Final Four. Αυτή ήταν μια πολύ συγκεκριμένη πρόκληση που με έφερε εδώ. Με σεβασμό σε όλες τις ομάδες βέβαια”.

Για τη σειρά των playoffs με την Μπαρτσελόνα το 2011, όταν καθόταν στον πάγκο της ισπανικής ομάδας: “Ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα τότε. Θυμάμαι την ομάδα που είχε τότε ο Παναθηναϊκός, δεν ήταν κακή. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική, έχουμε άλλα πράγματα. Μετά τον ενάμιση χρόνο που είμαι εδώ, είμαι περήφανος για ένα πράγμα: ακόμη κι αν αλλάξεις φανέλες, θα αναγνωρίσεις ποια ομάδα είναι γιατί έχουμε βάλει ένα στυλ παιχνιδιού. Έχουμε συνδυάσει την Αθήνα, την Ελλάδα, την ιστορία και όλα μαζί. Να ανταπτύξουμε ένα στυλ που θα κάνει τον κόσμο να χαίρεται. Αυτό το στυλ, χωρίς τους οπαδούς μας, δεν θα είχε νόημα. Αυτοί μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε. Είναι η στιγμή να κάνουμε το βήμα παραπάνω, που χρειαζόμαστε. Πέρσι παίξαμε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, η οποία σε πολλές περιπτώσεις πήρε κάτι παραπάνω από τους παίκτες της σε σχέση με το σύνηθες”.

Για τις εμφανίσεις του Νικ Καλάθη σε εκείνη τη σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα το 2011: “Ο Νικ είναι ένας παίκτης που έχει βελτιωθεί από την στιγμή που ήρθα εδώ. Δεν θέλω να φανώ ότι προσπαθώ να επωφεληθώ αυτού, αλλά κάθε φορά παίζει και καλύτερα. Είναι ο ηγέτης μας. Με αυτό θα πρέπει να πάμε στα playoffs, για να πάμε πιο ψηλά. Τότε ήταν σημαντικός, αλλά είχε μάλλον δευτερεύοντα ρόλο, τώρα έχει βασικό ρόλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…