Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 78-87

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 78-87

nikola milutinov olympiacos piraeus eb17

Σε ένα παιχνίδι, για γερά νεύρα και με δραματικό φινάλε, καθώς θύμισε κατά πολύ αυτό της κανονικής διάρκειας στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ζαλγκίρις στην παράταση, καθώς ηττήθηκε με 87-78, με την ομάδα του Κάουνας να κάνει έτσι το 1-0 στην σειρά των Playoffs της Ευρωλίγκας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Ολυμπιακό να δείχνει την εμπειρία του, καθώς έχοντας αλτρουισμό στην επίθεση και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, απέναντι στην “ψαρωμένη” Ζαλγκίρις, η οποία πήρε τους 8 από τους 12 πόντους από τον Ντέιβις, κατάφερε να έχει διαφορά ασφαλείας (+9) στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-12).

Η δεύτερη περίοδος, ήταν εντελώς διαφορετική από την πρώτη, καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε πιο χαλαρός, ενώ η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους “έσφιξε” την άμυνα της, έβγαλε αυτοματισμούς, καταφέρνοντας αργά και σταθερά, ακόμα και να ισοφαρίσει το παιχνίδι (32-32). Αποτέλεσμα αυτών, ήταν οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με τους “ερυθρόλευκους” να καταφέρνουν να έχουν ένα εύθραυστο +6 (38-32), χάρη σε δύο τρίποντα του Σπανούλη.

To δεύτερο ημίχρονο, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με την δεύτερη περίοδο, καθώς η Ζαλγκίρις έμοιαζε πιο σίγουρη στις κινήσεις της, με τον Ολυμπιακό να “κολλάει” επιθετικά σε πολλές περιπτώσεις, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε πρόβλημα στις αλλαγές στις επιθέσεις της ομάδας του Κάουνας. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους, κατάφεραν μάλιστα να περάσουν μπροστά στο σκορ (46-45), κάτι που ο Ολυμπιακός το “έσβησε” γρήγορα με ένα σερί 9-0, χωρίς να καταφέρει όμως να κρατήσει την διαφορά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο τέλος της 3ης περιόδου, να είναι μπροστά η ομάδα του Πειραιά με +3 (56-53).

Η τέταρτη περίοδος, ήταν και αυτή με την σειρά της μια επανάληψη των δυο προηγούμενων, καθώς οι δυο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ και είτε πέρναγε η μια μπροστά, είτε η άλλη και τους δυο πάγκους να προσπαθούν τακτικά να αφοπλίσουν ο ένας τον άλλον. Στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 69-69, η Ζαλγκίρις ευστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο παίρνοντας ένα σημαντικό +3. Εκείνη την ώρα “μίλησε” ο Βασίλης Σπανούλης και με ένα σουτ τριών πόντων επανέφερε την τάξη, με τις δυο ομάδες να μην καταφέρνουν κάτι παραπάνω και το παιχνίδι να οδηγείτε στην παράταση (72-72).

Στην παράταση, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, με την Ζαλγκίρις, να είναι πάλι στην θέση του οδηγού, παίρνοντας μάλιστα μια διαφορά ασφαλείας και +6 (84-78), ένα λεπτό πριν το τέλος. Μετά από αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στο παιχνίδι και ηττήθηκε με 87-78.

Για το Ολυμπιακό καλύτερος παίκτης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 25 πόντους και 9 ασίστ, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να προσθέτει άλλους 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για την ομάδα του “Σάρας” ξεχώρισε ο Μπραντόν Ντέιβις με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Κέβιν Πάνκος να έχει 20 πόντους και6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 38-32, 56-53, 72-72, 78-87 (παρ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6 (6 ριμπάουντ), Μπράουν, Παπαπέτρου 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 25 (3/6 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 4/6 βολές, 9 ασίστ), Μιλουτίνοβ 7 (8 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς, Τιλί 3 (1), Πρίντεζης 12 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (2), Ρόμπερτς 5, Τόμπσον.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 21 (8/15 δίποντα, 5/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Πάνγκος 20 (3/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Τουπάν, Ούντριχ 4, Γιανκούνας 4, Μιλάκνις 16 (4/10 τρίποντα), Μίτσιτς 7, Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας 2, Ουλανόβας 5 (1).

Το ραντεβού των δυο ομάδων ανανεώνεται για την Παρασκευή, πριν αναχωρήσουν για την Λιθουανία και το τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…