Κεντρική NBA Όλα τα ρεκόρ και τα θαύματα του “υπεράνθρωπου” ΛεΜπρόν

Όλα τα ρεκόρ και τα θαύματα του “υπεράνθρωπου” ΛεΜπρόν

lebron

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να απαρνηθεί την ανθρώπινή του υπόσταση και να εξελιχθεί σε… transformer. Οι αριθμοί του κι η αποδοτικότητά του δεν λένε ψέματα, με τον “βασιλιά” να βάζει στους ώμους του μια ολόκληρη ομάδα και να της δίνει ξεχωριστή υπόσταση, τοποθετώντας τη με τη δική του θέληση στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ!

lebron king

Whatever it takes“, είναι το σύνθημα των Καβς στα φετινά πλέι-οφ, με τον Τζέιμς να κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται, προκειμένου η ομάδα του Οχάιο να ευδοκιμήσει. Στο χθεσινό, 7ο ματς εναντίον της Ιντιάνα, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη σταμάτησε στους 45 πόντους (14/22 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11/15 βολές), μαζί με 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 43 λεπτά συμμετοχής κι οι αριθμοί του ενδέχεται να ήταν μεγαλύτεροι, αν οι κράμπες από την υπερκόπωση δεν φρέναραν την απόδοσή του.

Ο Τζέιμς, λοιπόν, πέτυχε τη κορυφαία scoring επίδοση στην ιστορία των Game 7, σε περιπτώσεις που η εκάστοτε ομάδα επικράτησε στο σκορ. Μονάχα ο θρύλος των Σέλτικς, Σαμ Τζόουνς, βρίσκεται από πάνω του με τους 47 πόντους που είχε σκοράρει στο Game 7 των τελικών περιφέρειας του 1963 απέναντι στο Σινσινάτι.

Παράλληλα, ο ΛεΜπρόν έγινε ο μοναδικός παίκτης στα χρονικά των πλέι-οφ με +45 πόντους σε τουλάχιστον δύο Game 7. Πιο συγκεκριμένα, τα είχε καταφέρει ακριβώς πριν από 10 χρόνια εναντίον της super-team των Μπόστον Σέλτικς , έχοντας μάλιστα σχεδόν πανομοιότυπα στατιστικά με χθες (45 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ)! Οι Καβς, όμως, δεν τα είχαν καταφέρει, χάνοντας με 97-92.

Μετά από όλα αυτά, είναι μάλλον περιττό να αναφερθεί ότι ο Τζέιμς είναι πλέον ο μόνος παίκτης με +45 πόντους, +9 ριμπάουντ, +7 ασίστ και +4 κλεψίματα σε 7ο ματς σειράς πλέι-οφ (πηγή: twitter.com/nbastats).

Ο ΛεΜπρόν, λοιπόν, έκανε το “13 στα 13” σε σειρές πρώτου γύρου, περνώντας ανελλιπώς στην επόμενη φάση από το 2005. Μόνο αυτός κι ο μέγιστος, Μπιλ Ράσελ, μπορούν να καυχιούνται ότι δεν “τράκαραν” ποτέ στον σκόπελο του πρώτου γύρου, όσον αφορά τους σούπερ-σταρ που πέρασαν από το NBA.

Ο ηγέτης του Κλίβελαντ έκλεισε τη σειρά με τους Πέισερς, έχοντας 34.4 πόντους, 10.1 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά αγώνα, με 55.3% στα σουτ εντός πεδιάς και 81.8% βολές. Είναι, μέχρι στιγμής, ο πρώτος σκόρερ, ο 8ος ριμπάουντερ, ο 6ος πασέρ κι ο 2ος σε λεπτά συμμετοχής στη φετινή post-season. Κι όλα αυτά μετά από μια χαώδη κανονική περίοδο, όπου συμμετείχε και στα 82 ματς με τον υψηλότερο μέσο όρο λεπτών στη 15ετή καριέρα του!

Για 5η φορά στην επαγγελματική πορεία του έκλεισε μια σειρά πλέι-οφ με +30 πόντους, +10 ριμπάουντ και +7 ασίστ ανά αγώνα. Ουδείς άλλος στα χρονικά έχει καν πετύχει αυτή την επίδοση πάνω από μία φορά, δείγμα της πρωτοφανούς all-around φύσης του “θηρίου” από το Κλίβελαντ.

Η αριθμολαγνεία δεν τελειώνει ποτέ με αυτόν τον παίκτη. Ο Τζέιμς είχε το 35% των πόντων, των ριμπάουντ και των ασίστ του Κλίβελαντ στη σειρά με τους Πέισερς και αναδείχθηκε για 20η φορά πρώτος σκόρερ, ριμπαόυντερ και πασέρ της εκάστοτε ομάδας του σε μία σειρά πλέι-οφ. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, αρκεί να αναφερθεί ότι ο Μάικλ Τζόρνταν το πέτυχε μόνο μία φορά (!) ενώ οι Ντάνκαν και Μπερντ τον ακολουθούν στη σχετική λίστα με 6 και 5 φορές αντίστοιχα.

Ακόμη, αξίζει να γίνει λόγος και για τις μέτριες επιδόσεις των συμπαικτών του, ώστε να αναδειχθεί το ποσοστό του φορτίου που βρισκόταν στην πλάτη του. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο ΛεΜπρόν νίκησε σε σειρά πλέι-οφ, δίχως κάποιος από τους συμπαίκτες του να βάλει πάνω από 19 πόντους σε οποιοδήποτε ματς της σειράς!

Δεύτερος σκόρερ του Κλίβελαντ στη σειρά ήταν ο Κέβιν Λοβ με μονάχα 11.4 πόντους ανά παιχνίδι. Ο τελευταίος παίκτης πριν από τον ΛεΜπρόν που οδήγησε την ομάδα του σε πρόκριση εν μέσω τέτοιας “μοναξιάς” ήταν, φυσικά, ο Τζόρνταν. Στα πλέι-οφ του 1988 εναντίον των Καβαλίερς, ο “MJ” πήρε από το χέρι το Σικάγο, έχοντας 45.2 πόντους ανά παιχνίδι, την ώρα που ο δεύτερος σκόρερ ήταν ο Τσαρλς Όκλεϊ με 10.8 πόντους ανά ματς! (πηγή: Reddit).

Για το τέλος έμεινε το εξής: Οι Καβς σκόραραν 40 πόντους λιγότερους από την Ιντιάνα στη σειρά αλλά μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση, με το γεγονός αυτό να είναι πρωτοφανές στα χρονικά των πλέι-οφ! Είναι, βέβαια, ακόμη ένα στοιχείο της κυριαρχίας του ΛεΜπρόν και της υπέρλαμπρης φιγούρας του. Μένει να αποδειχθεί αν υπάρχουν ακόμη αποθέματα, ώστε τα “θαύματα” να επαναληφθούν κι εναντίον των Τορόντο Ράπτορς.

james

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…