Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Προμηθέας έβγαλε ρεκόρ από κοντά

Ο Προμηθέας έβγαλε ρεκόρ από κοντά

promitheas2

Αν ένα στοιχείο έκανε πιο εύκολη τη δουλειά του Προμηθέα στο σημερινό παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings, ήταν τα σουτ από μέση και κοντινή απόσταση. Με 31 εύστοχα δίποντα σημείωσε την κορυφαία επίδοση της 2ετίας του στη Stoiximan.gr Basket League (είχε 24 με την Κύμη) και ισοφάρισε την 3η καλύτερη της φετινής σεζόν.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά εκτέλεσε με συνέπεια αφού είχε 65,95% στα δίποντα, επίδοση που πάντως δεν είναι η καλύτερη της αφού σούταρε κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο με 72,41% εντός και με 68,75% εκτός έδρας ενώ είχε 66,67% στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στην Πάτρα.

ΜΙΚΡΑ

*Ο Οκτάβιους Έλις κυριάρχησε στις δύο ρακέτες για να φτάσει στο 2ο του «double-double» στη σεζόν με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ και μετά από εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Με αυτό, ο Προμηθέας έφτασε τα 11 «double-double» και είναι με διαφορά πρώτος της σχετικής λίστας αφού ακολουθεί με επτά ο Κολοσσός H Hotels.

Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε διπλό ρεκόρ στην παρουσία του στην Ελλάδα με τα 13 ριμπάουντ –είχε 12 κόντρα στον Ολυμπιακό- και τους 27 βαθμούς στο ranking –είχε 23 με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Ο Μουχάμεντ Φαγιέ αν και άστοχος από το τρίποντο (2/10), ήταν από τους καλύτερους του Προμηθέα. Με τους 18 πόντους του μάλιστα ξεπέρασε τους 1.400 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Μετά τον Νίκο Μπάρλο χθες και ο Χριστόφορος Στεφανίδης σήμερα έφτασε τα 349 παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα για να «πιάσει» στην 20ή θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Κούβελα.

*Ένα εύστοχο δίποντο αρκούσε για τον Χάρη Γιαννόπουλο ώστε να φτάσει τα 200 στην κατηγορία. Έχει 200/407. Από αυτά, τα 96 τα σημείωσε με το Ρέθυμνο Cretan Kings κι έτσι μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας των Κρητικών «πιάνοντας» τον Ρόμπερτ Άρνολντ.

*Με τη μία ασίστ που είχε σήμερα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου έφτασε τις 70 και έγινε ο 12ος πασέρ στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings αφού ξεπέρασε τον Ούρος Ντούβνιακ (69).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …