Κεντρική NBA Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν είναι ένας ρούκι σαν τους άλλους… (vid)
NBA

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν είναι ένας ρούκι σαν τους άλλους… (vid)

donovan mitchell jazz

Όταν γίνεσαι ο 2ος ρούκι στην ιστορία των πλέι-οφ με +27 πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια μετά τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, τότε σίγουρα κάτι έχει γίνει πολύ καλά. Όταν, πάλι, ξεπερνάς τον Μάικλ Τζόρνταν και γίνεσαι ο πρωτοετής γκαρντ με τους περισσότερους πόντους στα δύο πρώτα πλέι-οφ ματς της καριέρας σου, τότε το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, με το παρόν να συναρπάζει ήδη!

Με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10/25 σουτ, ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν ο πρωτεργάτης του “διπλού” των Γιούτα Τζαζ με 102-95, κάτι που σηματοδότησε την ισοφάριση της σειράς σε 1-1. Μπορεί η παρουσία του να μην διεκδικούσε δάφνες ποιότητας μέχρι την 3η περίοδο (μόλις 10 πόντοι πριν από το ξεκίνημα της 4ης περιόδου) αλλά το κρίσιμο, 4ο δωδεκάλεπτο του άνηκε ολοκληρωτικά!

Με τους Θάντερ να έχουν “τρέξει” σερί 19-0 και να δείχνουν πως έχουν το πάνω χέρι, ο Μίτσελ ανέλαβε δράση με απανωτές “μπούκες” προς το καλάθι. Βλέποντας ότι το μακρινό σουτ δεν βρισκόταν “εκεί” (0/7 τρίποντα), αποφάσισε να αναλάβει δράση κοντά στο καλάθι, χειραγωγώντας τον αντίπαλο ψηλό με πληθώρα τρόπων (spin-moves, up-and-under).

Οι συμπαίκτες του, φυσικά, δεν πήγαν πίσω, με τον Ντέρικ Φέιβορς να “γράφει” 20 πόντους και 16 ριμπάουντ, τον Ρούντι Γκομπέρ να “σκεπάζει” το καλάθι (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα) και τον Ρίκι Ρούμπιο να εκπλήσσει τους πάντες με 22 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Τα highlights του Μίτσελ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…