Κεντρική Τρίκαλα Ο Μπάρλος στο ΤΟΡ-20 των συμμετοχών στη Stoiximan.gr Basket League

Ο Μπάρλος στο ΤΟΡ-20 των συμμετοχών στη Stoiximan.gr Basket League

Barlos

Ο Νίκος Μπάρλος αγωνιζόμενος στο χθεσινό παιχνίδι της Κύμης με τα Τρίκαλα BC Aries, συμπλήρωσε τις 349 συμμετοχές και μπήκε στην πρώτη 20άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League φτάνοντας τον Νίκο Κούβελα.

 

Η διαδρομή προς αυτό το επίτευγμα άρχισε για τον πολύπειρο φόργουορντ στις 19 Σεπτεμβρίου 1998 όταν ως παίκτης του Απόλλωνα έπαιξε κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola στο νικηφόρο για την ομάδα του παιχνίδι με 89-70. Σχεδόν 20 χρόνια μετά και έχοντας περάσει ακόμη από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο Βίκος Cola, Νέα Κηφισιά και Λαύριο Megabolt, ο Μπάρλος έχει πια θέση στην 20άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

 

Εφόσον μάλιστα αγωνιστεί σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ο Πατρινός άσος θα φτάσει τα 354 και θα ανέβει στην 18η θέση της ίδιας λίστας ξεπερνώντας τους Νίκο Κούβελα (349), Κώστα Χαραλαμπίδη (351) και Αντώνη Φώτση (352) ενώ αν η Κύμη καταφέρει να μπει και στα πλέι οφ και ο ίδιος δεν χάσει κάποιο παιχνίδι, μπορεί να αφήσει πίσω του και τον Νίκο Παπανικολόπουλο (355).

 

ΜΙΚΡΑ

 

*Ο Λένζελ Σμιθ ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη νίκη της Κύμης επί των Τρικάλων BC Aries. Ο Αμερικανός έφτασε για 2η φορά σε «double-double» μετά από εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Είχε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ στο 6ο «double-double» της Κύμης που έφτασε την ΑΕΚ στην 3η θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Προμηθέα και τον Κολοσσό H Hotels.

 

Για τον Αμερικανό αποτελούν ατομικό ρεκόρ τα 12 ριμπάουντ, αφού το προηγούμενο ήταν τα 10 του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο Βίκος Cola στον 1ο γύρο και εκείνου με τον ΠΑΟΚ στον 2ο.

 

Ακόμη ο Σμιθ με τους 17 πόντους του, έφτασε τους 259 και προσπερνώντας τον Σταύρο Τουτζιαράκη που είχε πέρσι 257, έγινε ο 2ος σκόρερ στη 2ετή ιστορία της Κύμης στην κατηγορία πίσω μόνο από τον Θαντ ΜακΦάντεν.

 

*Ο εκ των κορυφαίων της Κύμης χθες Κάμερον Τζόουνς ξεπέρασε τα 100 εύστοχα δίποντα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 8/10 και πλέον μετράει 104/203.

 

*Η κυριαρχία της Κύμης στα ριμπάουντ (45-27) ήταν καθοριστική. Η ομάδα της Εύβοιας ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της σεζόν στα αμυντικά ριμπάουντ με 35, όσα είχαν το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 11η και ο Παναθηναϊκός Superfoods στην 20ή αγωνιστική αμφότεροι επίσης κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

 

*Στον αντίποδα η Κύμη με τα 25 –συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών- λαθών της, ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση της κατηγορίας. 25 λάθη είχε και ο Κόροιβος κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ.

 

*Η χθεσινή ήταν η 16η διαδοχική εκτός έδρας ήττα Πρωταθλήματος για τα Τρίκαλα BC Aries που πέραν των 11 του φετινού, «κουβαλάει» πέντε και από το τέλος του περσινού. Το τελευταίο «διπλό» της θεσσαλικής ομάδας ήταν εκείνο που σημείωσε επί του Απόλλωνα Πατρών στις 28 Ιανουαρίου 2017.

Πηγή:esake

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Τρίκαλα

Δειτε επισης

Λαύριο – ΑΕΚ 75-90

Κιτρινόμαυρος… οδοστρωτήρας στο Λαύριο Ο Τζάστιν Τίλμαν ήταν «καυτός», Κουζέλογλου, …