Κεντρική Basket League Άρης “O Kαπάζογλου, ο Γουλιέλμος και η όρεξη για επιτυχία…”

“O Kαπάζογλου, ο Γουλιέλμος και η όρεξη για επιτυχία…”

Για την απόφασή του να αποτελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Άρης αλλά και για τον Δημήτρη Γουλιέλμο μίλησε ο Γιώργος Σιγάλας. Συγκεκριμένα είπε στο “Yellow Radio”:

“Εμένα η θέση μου είναι μέσα στο γήπεδο, αυτό έχω αποφασίσει να κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Όπως είπα και σε κάποιους συναδέλφους σας, δεν μπορούσα να αρνηθώ μέχρι τέλους της σεζόν την βοήθεια από φίλους που μου την ζήτησαν, από ανθρώπους που τους ξέρω πολλά χρόνια σε μία νέα προσπάθεια που κάνουν ώστε να λειτουργήσει πιο οικονομικά η ομάδα, πιθανόν και ουσιαστικά σε έναν ρόλο που χρειάζεται περισσότερο επαφή με τους διοικούντες και σε άλλα θέματα, κάτι το οποίο το έχουμε έτσι και αλλιώς. Μόλις τελειώσει η σεζόν η ομάδα θα βάλει πάλι τις βάσεις για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. Περιμένουμε τον κ. Γουλιέλμο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να θέσουν τους στόχους και τον καινούριο σχεδιασμό που έχουν για τον Άρη, το βασικότερο αυτή τη στιγμή είναι να τελειώσει η σεζόν ήρεμα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, το τι θα γίνει μετά θα το ακούσουμε το καλοκαίρι νομίζω”.

Για τον ρόλο που δεν μπορούσε να αρνηθεί:

“Ο ΕΣΑΚΕ είμαι μια διαδικασία ουσιαστική, απλά είμαστε σε ένα σημείο του πρωταθλήματος αυτή την στιγμή που είναι περισσότερο τυπική. Πιστεύω δεν θα συμβεί κάτι το περίεργο, είναι κάποια πράγματα ξεκάθαρα για το πρωτάθλημα άρα περισσότερο είναι να βοηθήσουμε διαδικαστικά γιατί δημιουργούνται και καινούρια έξοδα στην ομάδα. Εδώ είμαι, τους ξέρω τους ανθρώπους, με εμπιστεύονται, με εμπιστεύονται άρα είπαμε αυτό το πράγμα. Είναι δύο φίλοι που κάνουν προσπάθεια για τον Άρη και δεν μπορούσα να αρνηθώ, μιλάω για τον κ. Γουλιέλμο και τον κ. Καπάζογλου”.

Για τον ΕΣΑΚΕ:

“Η θέση είναι ουσιαστική απλά στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε κάποια πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα έχει και μια πιο τυπική διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδο. Δεν χρειάζεται να απαιτείς σεβασμό, τον σεβασμό τον κερδίζεις και νομίζω ο καθένας σέβεται τον άλλον μέσα στο Δ.Σ. ούτως ή άλλως συνέταιροι είναι όλοι εκεί. Απλά ο κάθε ένας εκφράζει την γνώμη του με βάση τα συμφέροντα της ομάδας κατά πόσα μπορούν να εξυπηρετηθούν με την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων. Μέχρι στιγμής η διαδικασία που γίνεται στον ΕΣΑΚΕ είναι αυτή, εγώ δεν συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν έχει καμία σημασία. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι δεν θα αλλάζουν και θα τους ακολουθήσουμε το ίδιο, δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε κάτι περισσότερο απ’ ότι η ισπανική λίγκα η οποία αύριο-μεθαύριο έχουν αγώνα και εμείς καθόμαστε δύο εβδομάδες, αυτό γίνεται πολλά χρόνια. Είναι κάποια πράγματα που έχουν αποφασίσει οι ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν με την σύμφωνη γνώμη όλων”.

Για το πώς τον υποδέχτηκαν οι άλλοι ιδιοκτήτες:

“Τους περισσότερους τους γνωρίζω, κάποιους πιο καινούριος δεν γνώριζα. Όλα ήταν μια χαρά. Δεν υπάρχει κάποια είδηση, θα ασχοληθούμε από τα play offs και μετά, ελπίζω να μη συμβεί κάτι και να κυλήσουν όλα ομαλά. Διοικητικά ασχολείται κάποιος που μπορεί να το κάνει καθημερινά με μία ομάδα εγώ απλά πρόσθεσα αυτή την υποχρέωση στο καθημερινό μου πρόγραμμα το οποίο είναι ανά δύο εβδομάδες. Η διοίκηση που ασχολείται είναι από τον κ. Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του κυρίως. Με τιμάει το ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη αλλά η θέση μου είτε είναι σε ακαδημία, είτε στο NBA, είναι μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε βάλει όρους γιατί έχω μάθει να μη μπερδεύω την φιλία με τα επαγγελματικά.

Είναι εγγύηση στο ότι θα γίνει μία προσπάθεια να κλείσει η σεζόν για την ομάδα όσο πιο ήρεμα και αναίμακτα γίνεται. Ότι υποχρεώσεις έχουν δημιουργηθεί φέτος να τις καλύψουν αυτοί οι άνθρωποι όσο καλύτερα γίνεται. Στο τέλος της αγωνιστικής θα περιμένουμε τον κ. Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του να δούμε το πλάνο γιατί δεν ήρθαν οι άνθρωποι να βάλουν μόνο λεφτά, έχουν κάτι στο μυαλό το οποίο πιστεύω ότι θα είναι πραγματικό και όχι ονειρεμένο, θα το ακούσουν οι φίλαθλοι του Άρη και θα είναι περισσότερο υποστηρικτικοί με κάτι που πατάει στα πόδια. Η ομάδα στηρίζεται και θα προσπαθήσει να είναι καθαρή. Ο στόχος είναι να καθαρίσει και να συνεχίσει ομαλά η ομάδα”.

Για τον Γουλιέλμο:

“Ως επαγγελματίας είναι γνωστός στην κοινωνία της Αθήνας και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο από εκεί και πέρα ως Αρειανός δεν ήξερα ότι είναι τόσο φανατικός αλλά ήξερα ότι είναι Άρης και ακολουθεί την ομάδα. Φαντάζομαι κάποια στιγμή μέσα του και με τις συμβουλές ανθρώπων μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχουν τάξει πράγματα, έχουν όρεξη να πετύχουν.

Εγώ ξέρω ότι τα χρήματα που μπήκαν είναι των ανθρώπων που ασχολούνται, το τι θα γίνει στη συνέχεια δεν μπορώ να το ξέρω. Μπροστά είναι ο κ. Καπάζογλου αλλά περισσότερο ο ιδιοκτήτης των μετοχών ο κ. Γουλιέλμος. Αυτά τα χρήματα που έδωσαν ώστε να κλείσουν κάποιες τρύπες μέχρι να τελειώσει η σεζόν είναι δικά τους”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη:

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε τότε. Υπήρχαν πολλά και καθημερινά όπως τραυματισμοί και όταν δεν έχεις την δυνατότητα να έχεις μεγάλο ρόστερ λογικό είναι συμπιέζεται. Η ποιότητα μετράει. Ο Άρης πήρε το καλύτερο που μπορούσε να πάρει. Είναι διαφορετικό να το δεις από ένα βίντεο και να μιλήσεις με πέντε ανθρώπους να σου πουν μια γνώμη και άλλο να έρθει αυτός ο άνθρωπος εδώ και να κάνει πράγματα. Το γνωρίζει ο προπονητής ότι μόλις προσλαμβάνεται είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος για απόλυση, είναι γνωστό από πριν αυτό, είμαι και εγώ προπονητής και ξέρω πως είναι.

Με τιμάει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Άρη, την θέση που έχω στην ομάδα την υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη. Ο ρόλος μου ήταν ξεκάθαρος όμως, ότι η θέση μου στο μπάσκετ είναι ως προπονητής”.

Για τον κόσμο του Άρη:

“Ο φίλαθλος του Άρη δεν έχει ανάγκη από μηνύματα. Έχω περάσει από διάφορα στάδια αυτά τα τέσσερα χρόνια που έζησα σε αυτή την οικογένεια, παράλληλα παρακολουθούσα και απ’ έξω όταν ήμουν σε άλλες ομάδες. Ο φίλαθλος είναι πάντα εκεί, ποτέ δεν απογοήτευσαν την ομάδα σε όποια δυσκολία και αν υπήρχε. Η πόλη αυτή το μπάσκετ το έχει μέσα της, από εκεί ξεκίνησαν όλα”.

“Ράμπο”-Άρης-κόσμος: Μια σχέση… εκτίμησης: Διαβάστε το θέμα του ebasket.gr για τον Σιγάλα πατώντας εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οριστικά δίχως ban, με όλους τους παίκτες κόντρα στη Λάρισα

Πολύ σημαντική είδηση για τον Άρη… Οπως έγινε γνωστό από την ΚΑΕ, “εξαφανίστηκ…