Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς το “Νίκος Γκάλης””

“Μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς το “Νίκος Γκάλης””

lukas lekavicius panathinaikos real madritis

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της Ευρωλίγκα και ο Λούκας Λεκαβίτσιους τόνισε ότι το “Νίκος Γκάλης” είναι μεγάλο πλεονέκτημα γι αυτούς. Ο Λιθουανός σημείωσε ακόμη ότι περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση, θα έχει όποια ομάδα θα παίξει καλύτερη άμυνα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα:

“Είμαστε στα πλέι οφ. Φτάσαμε στο πρώτο στόχο της σεζόν και είμαι χαρούμενος. Αυτά θα είναι τα πρώτα πλέι οφ μου και έχω μεγάλο κίνητρο. Είμαστε στο υψηλότερο σημείο της σεζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν είμαστε σταθεροί. Έχουμε κάνει εκτός έδρας ήττες και θα πρέπει να το διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Στην έδρα μας παίζουμε καλά, αλλά εκτός έδρας πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Ελπίζω στα πλέι οφ όταν πάμε στη Μαδρίτη να είμαστε καλύτεροι.

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της σεζόν για εμάς έχει να κάνει με την προσαρμογή των νέων παικτών. Δεν είναι εύκολο όταν έρχονται παίκτες στη μέση της σεζόν, ειδικά για τον κόουτς Πασκουάλ, που έχει πολλά συστήματα στην επίθεση. Θέλαμε λίγο χρόνο για να τους βάλουμε στην ομάδα. Τώρα είμαστε μαζί για δύο μήνες. Νιώθουν και εκείνοι πιο άνετα. Είμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Μας βοηθούν. Ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλός σκόρερ. Νομίζω πως είναι από τους κορυφαίους σκόρερ στην Euroleague. Ο Άντριαν Πέιν κάνει τη δουλειά, είναι εξαιρετικό ριμπάουντ. Είμαστε καλύτεροι με αυτούς τους παίκτες.

Όλοι γνωρίζουμε πως τα πλέι οφ είναι διαφορετικά παιχνίδια. Φυσικά, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μην σκεφτόμαστε πως βρισκόμαστε στα πλέι οφ και υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Πρέπει να βγούμε, να παίξουμε, να δώσουμε το 100% και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε.

Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όλοι γνωρίζουν πως έχουμε μία από τις κορυφαίες… οπαδικές βάσεις στην Ευρώπη. Το ξέρει και η Ρεάλ αυτό. Νομίζω πως δεν θέλουν να παίζουν στο “Νίκος Γκάλης”  οι άλλες ομάδες. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Γι’ αυτό προσπαθούσαμε να πάρουμε πολλές νίκες μέσα στη σεζόν, για να φτάσουμε στο πλεονέκτημα έδρας. Φτάσαμε σε αυτό και είμαστε χαρούμενοι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλή ομάδα, όπως όλες που βρίσκονται στα πλέι οφ. Παίζει γρήγορα, έχει καλούς γκαρντ, όπως ο Καμπάτσο και ο Ντόντσιτς. Αλλά, διαθέτει και καλούς σουτέρ και καλούς σέντερ. Όλη η ομάδα είναι πραγματικά καλή. Δεν υπάρχει αδύναμο σημείο, έχουν τα πάντα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να βρουν εύκολα σουτ από το ξεκίνημα. Ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Στην επίθεση είμαστε μια καλή ομάδα. Το ίδιο και εκείνοι. Ήμασταν μια γρήγορη ομάδα, ο Μάικ Τζέιμς είναι… άγριος. Του αρέσει να σκοράρει και να παίζει γρήγορα. Είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι με εκείνον. Δεν είναι εύκολο να μας παίξουν άμυνα, γιατί έχουμε μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Η ομάδα που θα παίξει καλύτερη άμυνα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…