Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Μεγάλη και ιστορική νίκη”

“Μεγάλη και ιστορική νίκη”

makis giatras

Μεγάλη και ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ στο “Νίκος Γκάλης” ο Μάκης Γιατράς. Ο προπονητής της ομάδας της Πάτρας σημείωσε ότι όταν η ομάδα του άλλαξε την άμυνα της, τότε άλλαξε και η εικόνα του παιχνιδιού.

Αναλυτικά:

“Σήμερα κάναμε μια μεγάλη νίκη και ιστορική για την ομάδα μου. Κάνουμε μια καταπληκτική χρονιά και θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι είμαστε ενωμένοι. Μείναμε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ποιότητα όπως είναι η ΑΕΚ και μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Αλλάξαμε την άμυνά μας όταν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού, είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού και έβαλε και ο Νίκος (Γκίκας) ένα μεγάλο τρίποντο, όπως και στην Πάτρα, ενώ ο Κέισι που τον ξέρουμε περισσότερο ως επιθετικό παίκτη, έπαιξε μια πολύ καλή άμυνα απέναντι στον Χάρις στα τελευταία 20’’.

Κάναμε μια σπουδαία νίκη και είμαι χαρούμενος που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Μακάρι να ξαναζήσει ο Προμηθέας τέτοιες στιγμές, σαν κι αυτές που ζούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε από την Πάτρα που έμεινε δίπλα μας και χάρηκε με το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχηθώ στην ΑΕΚ καλή επιτυχία στο BCL και της εύχομαι να το κατακτήσει και να φέρει το τρόπαιο στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και στα play offs θα δείξει την ποιότητα που έχει, γιατί τώρα το μυαλό της είναι σε δύο μέτωπα. Ελπίζω να κατακτήσει αυτό που της αξίζει”.

Για τις τέσσερις νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ: “Τα πάντα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Νικήσαμε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στόχος φέτος ήταν να κάνουμε ένα βήμα μεγαλύτερο. Είδαμε μέσα στη χρονιά πως έχουμε καλό κλίμα και ταλέντο. Κάναμε μια κοιλιά στη διάρκεια της χρονιάς και πήραμε κάποιες αποφάσεις δύσκολες που μας δικαίωσαν τελικά. Στόχος ξεκάθαρος πλέον είναι να βγούμε τρίτοι. Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με το Λαύριο που είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Στόχος μας είναι να βγούμε τρίτοι πλέον”.

Για το αν σκέφτεται και ο Προμηθέας το BCL: “Είμαστε πολύ μικροί… Η ΑΕΚ είναι ήδη στο Final Four της διοργάνωσης και της ευχόμαστε να κατακτήσει το τρόπαιο. Για τον Προμηθέα είναι όνειρο απλά να βρίσκεται στο BCL. Ξέρουμε που ήρθαμε σήμερα. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε ακριβώς το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει το μυαλό της κι εκεί. Μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και σημαντικό πως πίστευε ο ένας στον άλλον. Ο Γκίκας δεν είχε βάλει σουτ αλλά του είπαμε όπως στην Πάτρα, έτσι θα το βάλεις και τώρα. Και το πήρε και το έβαλε. Πάλι το ίδιο θα λέγαμε αν το έχανε. Δεν θα τα βάφαμε μαύρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Τέλος ο Τζαμάλ Τζόουνς από τον Προμηθέα

Παρελθόν από τον Προμηθέα ο Τζαμάλ Τζόουνς. Ο Προμηθέας και ο Τζαμάλ Τζόουνς έλυσαν τη συν…