Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κανένα στήριγμα για Γιαννακόπουλο

Κανένα στήριγμα για Γιαννακόπουλο

euroleague

Μετά το τέλος της συνέλευσης των μετόχων της Ευρωλίγκας βγήκε ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματά της.Οι τελευταίες παράγραφοί της αναφέρονται στον ισχυρό άντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος όχι μόνο δεν βρήκε κανέναν σύμμαχο αλλά μάλιστα οι άλλες ομάδες της διοργάνωσης  απαίτησαν από αυτόν να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να σταματήσει να έχει αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να διαγραφεί η ποινή του πεντάμηνου αποκλεισμού του από τα γήπεδα της Ευρωλίγκας, με τον μεγαλομέτοχο του “τριφυλλιού” να  αποχωρεί πριν από το τέλος της συνέλευσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το συμβούλιο ασχολήθηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που έστειλε πρόσφατα σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλα τα κλαμπ που ήταν παρόντα, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ομόφωνα συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εξαιρετικά σοβαρές και προκαλούν ζημιά στην Ευρωλίγκα -τη διοργάνωση που αποτελεί ιδιοκτησία των μετόχων της ECA– καταδίκασαν δε τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζήτησαν να σταματήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις αμέσως.

Τα κλαμπ υπενθύμισαν πέραν πάσης αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του την υπάρχουσα εσωτερική διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για να εκφράζονται διαφωνίες ή ερωτήματα, όπως έχουν επανειλημμένα προσδιοριστεί και εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού.

Όλα τα κλαμπ εξέφρασαν επίσης τον υπέρτατο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό οργανισμό και κλαμπ-σύμβολο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον αθλητισμό, καθώς επίσης και ως συνεταίρο στην ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους μετόχους που ήταν παρόντες να δώσουν οδηγία στον CEO της Ευρωλίγκας ώστε να παρασχεθεί αμνηστία όσον αφορά την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στα γήπεδα, που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ. Τα κλαμπ ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα και μετά από αυτό ο κ. Γιαννακόπουλος δυστυχώς αποχώρησε από το μίτινγκ πριν από την ολοκλήρωσή του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…