Κεντρική NBA Έπιασαν από τον λαιμό τους Σέλτικς οι Μπακς! (vids)

Έπιασαν από τον λαιμό τους Σέλτικς οι Μπακς! (vids)

giannis celtics 1

Αυτή τη φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν ήταν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από το παρκέ με σκυφτό το κεφάλι. Με άμυνα που “τσάκιζε” κόκαλα και με πλουραλισμό στην επίθεση (16/33 τρίποντα, 28 ασίστ για 9 λάθη), τα “ελάφια” του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνέτριψαν τους Μπόστον Σέλτικς με 116-92 και μείωσαν τη σχετική σειρά των πλέι-οφ σε 2-1, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Το μάκρος κι η αθλητικότητα των παικτών του Μιλγουόκι έκαναν τη διαφορά, με τους χώρους να κλείνουν επικίνδυνα για τους Σέλτικς, δίχως να μπορούν με ευκολία να βρεθούν στην “καρδιά” της ρακέτας. Η εξέλιξη του έργου ήταν ολοφάνερη από την 1η περίοδο, εκεί όπου οι Μπακς προηγήθηκαν με 27-12 και διατήρησαν διψήφια διαφορά έως το φινάλε του ματς.

Στο ημίχρονο, η διαφορά ήταν στο +23 (58-35), με τη Βοστόνη να μειώνει στο 76-62 αλλά να μην φθάνει σε καλύτερο επίπεδο. Η τελευταία περίοδος, μάλιστα, εξελίχθηκε σε garbage time.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι καθοριστικός, αν και δεν είχε τα συνηθισμένα, “φανταχτερά” στατιστικά. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ είχε συνολικά 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής, χαλαρώνοντας στα τελευταία λεπτά του ματς.

Η μεγάλη διαφορά των Μπακς, όμως, ήταν η πολύπλευρη συνεισφορά. Ο “γκρινιάρης”, Τζαμπάρι Πάρκερ, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έθεσε ο ίδιος για τον εαυτό του με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα. Ο “κρύος”, Έρικ Μπλέντσο, μπόρεσε να ζεσταθεί, όντας για πρώτη φορά ουσιαστικός και χρήσιμος στη σειρά (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 8/13 σουτ) ενώ ο Κρις Μίντλετον ήταν ο συνηθισμένος, εξαιρετικός εαυτός του με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 7 ασίστ.

Επίσης, εν απουσία του Τζον Χένσον, ο Θον Μέικερ ήρθε από τον πάγκο κι άφησε το στίγμα του με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 τάπες (!) και 3/4 τρίποντα. Ο νεαρός Αυστραλός πήρε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στη σειρά και προστάτευσε ιδανικά το καλάθι, αγωνιζόμενος με αστείρευτη ενέργεια και πάθος.

Ο κόουτς, Τζο Πράντι, μάλιστα, έκανε και μια μίνι-προσαρμογή στην πεντάδα, αφήνοντας εκτός τον Τόνι Σνελ και περνώντας στη θέση του τον Μάλκολμ Μπρόγκντον. Ο “President” δεν “έλαμψε” στην επίθεση αλλά συνέβαλλε τα μέγιστα στη “θωρακισμένη” περιφερειακή άμυνα των Μπακς και τον περιορισμό των Τέρι Ροζίερ και Τζέιλεν Μπράουν, όπως ακριβώς έκανε κι ο Μάθιου Ντελαβεντόβα.

Όσον αφορά τους Σέλτικς, ο Αλ Χόρφορντ σκόραρε 16 πόντους, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ ενώ ο Γκρεγκ Μονρό έκανε νταμπλ-νταμπλ εναντίον της πρώην ομάδας του (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…