Κεντρική NBA “Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντετοκούνμπο”
NBA

“Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντετοκούνμπο”

wizzards bucks antetokounmpo

Ηταν μια από τις χειρότερες επιλογές στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο γενικός διευθυντής των Σέλτικς, Ντάνι Εϊντζ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα της Βοστώνης, «Boston Herald» παραδέχθηκε πως ήταν μεγάλο λάθος στο ντραφτ του 2013, όταν προτίμησε τον Κέλι Ολίνικ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ ήταν στα πλάνα των Σέλτικς, αλλά τελικά δεν τον επέλεξαν και κατέληξε με το νούμερο 15 των ντραφτ στους Μπακς. Σίγουρα θα ήθελε να γυρίσει το χρόνο πίσω, για να διορθώσει το μεγάλο λάθος, αλλά είναι πολύ αργά…

«Ο Γιάννης ήταν πολύ μικρός, αλλά μεγάλο ταλέντο. Επαιζε σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ελλάδα και τον είχα παρακολουθήσει. Τον συνάντησα, μίλησα μαζί του και ήταν πολύ αδύνατος. Πίστευα πως ήταν μια αξιόλογη προοπτική, αλλά ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμουν πως θα εξελισσόταν σ’ έναν, πιθανά, κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ. Τότε χειριζόταν εξαιρετικά την μπάλα και ήταν πολύ μακρύς, αλλά ήταν πολύ αδύνατος και λίγους πόντους πιο κοντός από ό,τι τώρα. Πλέον είναι ένας φανταστικός παίκτης», δήλωσε σχετικά ο Εϊντζ και συμπλήρωσε με ειλικρίνεια:

«Σχεδόν όλες οι ομάδες του ΝΒΑ έχασαν την ευκαιρία με τον Γιάννη. Κανείς δεν πίστευε πως ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ντραφτ του 2013 και ότι είχε τόσο μεγάλη προοπτική, αλλά νομίζω πως όλες οι ομάδες τον είχαν στα υπόψη μετά τους πρώτους 8-10 παίκτες.

Ο Γιάννης από τη δεύτερη χρονιά του και μετά έδειξε πως είναι κάτι ξεχωριστό. Κάποιοι παίκτες είναι εύκολο να διαγνώσεις πως θα γίνουν σπουδαίοι, όπως ο Λεμπρόν, ο Καρμέλο και ο Κόμπι. Όμως ο Γιάννης είναι διαφορετική περίπτωση και πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, που δουλεύει πολύ σκληρά και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο ΝΒΑ.»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…