Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το έπαιξε… μονά – ζυγά

Το έπαιξε… μονά – ζυγά

ioannis sfairopoulos olympiacos

Γιώργος ΚογκαλίδηςΌταν η διακύβευση είναι τόσο μεγάλη, όταν η νίκη «κλειδώνει» την τετράδα, τότε η διαδικασία μπορεί και να είναι παντελώς αδιάφορη. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη (και χωρίς άγχος) Αναντολού Εφές και την πήρε. Ως εκ τούτου, αποστολή εξετελέσθη κι όλα καλά. Ή σχεδόν όλα…

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αρκετά πράγματα να κρατήσει από το αποψινό ραντεβού. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι… επισήμως στη ζώνη του λυκόφωτος. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κράτησε μόνος του τη θέση «3» και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε και για τον -αλλού το γήπεδο κι αλλού αυτός- Τζαμέλ ΜακΛιν.

Μια και αναφερθήκαμε στον Σέρβο, μάλλον πρέπει να κάνει το τραπέζι στον Σπανούλη, καθώς 2-3 τέτοιες εμφανίσεις και θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες του ΝΒΑ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν τόσο λαμπερός όσο στη Μόσχα, αλλά ήταν εκεί, ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε μετά από καιρό στις χρήσιμες (αν όχι καλές) εμφανίσεις, ο Γιάνις Στρέλνιεκς φώναξε «παρών», όπως κι ο Κιμ Τιλί, που ήταν αθόρυβος αλλά ουσιαστικός. Πέραν τούτου ουδέν.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάποιες στιγμές «διαστημικός», αλλά από τη στιγμή που είχε 6-7 παίκτες στη λογική του αγώνα, δεν μπορούσε να «τελειώσει» νωρίτερα το ματς. Για τον ΜακΛιν τα γράψαμε, ο Χόλις Τόμπσον είναι πνευματικά εκτός ομάδας, ο Μπόμπι Μπράουν κι ο Κάιλ Ουίλτζερ δεν χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν παίκτης ομάδας, αλλά και πάλι λίγο… άοσμος.

Οι ερυθρόλευκοι γκρέμιζαν ό,τι έχτιζαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με οδυνηρή ήττα. Το αποτέλεσμα μετράει, όμως είναι εμφανές ότι θα χρειαστούν κι άλλοι παίκτες να μπουν στην εξίσωση. Έλειψε και πάλι ο Κώστας Παπανικολάου, που θα έδινε λύσεις στην άμυνα και θα κρατούσε μαζί με τον Παπαπέτρου τη θέση «3», αλλά για να φτάσει η ομάδα του Λιμανιού στο φάιναλ φορ θα χρειαστεί περισσότερη… αμερικανική βοήθεια.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος ο Ολυμπιακός έχει δύο υποχρεώσεις στα… μέτρα του και με 2/2 ίσως να κατακτήσει και τη δεύτερη θέση, σίγουρα όμως είναι τρίτος. Ακόμα και με 1/2 κατακτά την τρίτη θέση, ενώ μπορεί να το πετύχει ακόμα και με 0/2, αρκεί να μην χάσει ματς η Ρεάλ (ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός).

Μοναδικός τρόπος για να πέσει στην τέταρτη θέση είναι να κάνει 0/2 (με Μάλαγα εκτός και Ζαλγκίρις εντός) ο Ολυμπιακός, να κάνει 2/2 (με Βαλένθια εντός κι Αρμάνι εκτός) ο Παναθηναϊκός και να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα η Ρεάλ (με Ερυθρό Αστέρα εκτός και Μπάμπεργκ εκτός). Μάλλον πρέπει από τώρα να «μετράμε» τον Ολυμπιακό μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…