Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι αποδείξεων στο “Νίκος Γκάλης”

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι αποδείξεων στο “Νίκος Γκάλης”

panathinaikos olympiakos 3

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:15, Novasports 2, newsit.gr) τον Ολυμπιακό, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους “πράσινους”, οι οποίοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Με διπλό “κλειδώνει” το πλεονέκτημα η ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (21:15, Novasports 2, newsit.gr) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (σ.σ. έχει γίνει sold out εδώ κι αρκετές μέρες), για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη, η καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Οι “πράσινοι” θέλουν να πανηγυρίσουν την έκτη σερί νίκη τους κόντρα στους Πειραιώτες σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αλλά και να διατητηθούν ζωντανοί στη μάχη για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Με δύο νίκες λιγότερες από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για το “τριφύλλι”.

Από την πλευρά τους, οι “ερυθρόλευκοι”, με ρεκόρ 16-7, θέλουν το διπλό, αφενός για να σπάσουν το σερί του Παναθηναϊκού και να πάρουν ψυχολογία ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αφετέρου για να “κλειδώσουν” μία θέση στην πρώτη τετράδα που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πάνοπλοι οι “αιώνιοι”

Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, εστιάζεται στο ποιοι παίκτες θα μείνουν εκτός δωδεκάδας! Με την απόκτηση των Τζέιμς και Πέιν, ο ανταγωνισμός στο “πράσινο” ρόστερ μεγάλωσε και 4 παίκτες θα χρειαστεί να μείνουν εκτός αποστολής. Πιθανότεροι είναι οι Καλαϊτζάκης, Μήτογλου, Όγκαστ και Ντένμον. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενισχύθηκε με την απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν (θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο ΟΑΚΑ), ενώ επέστρεψε στη δράση κι ο Τιλί.

Τον αγώνα διευθύνουν ο Ισπανός Ντάνιελ Ιερεθουέλο, ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…