Κεντρική Basket League Άρης “Oι παίκτες του Άρη να καταθέσουν την ψυχή τους…”

“Oι παίκτες του Άρη να καταθέσουν την ψυχή τους…”

aris papageorgiou

Για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το Παλέ αλλά και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη μίλησε η παλιά δόξα των “κιτρίνων” και πρόεδρος του σωματείου παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Χάρης Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena fm”:

Για την κλήση του Γιαννάκη από τον αθλητικό δικαστή και το αν είναι έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του: “Ζούμε περίεργες καταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στον αθλητισμό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπερβάλλουμε και να λειτουργούμε προσχηματικά. Αυτό το επισπεύδων ενδιαφέρον στην περίπτωση του Γιαννάκη, μόνο αρνητικά συναισθήματα μας δημιουργεί. Ο Παναγιώτης ο Γιαννάκης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και από τις προσωπικότητες, που θα έπρεπε να περιφρουρούνται και να προστατεύονται. Θα έπρεπε ν’ αξιοποιούνται για το καλό του αθλήματος, όχι να τους φερόμαστε με τέτοιον τρόπο”.

Για το ότι δεν μιλάει άσχημα ο προπονητής του Άρη: “Σε κάθε περίπτωση είναι πανελλήνια και πανευρωπαϊκά γνωστό το ήθος του”.

Για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ: “Εγώ ανήκω σε μια προνομιούχο γενιά, που έχει παρακολουθήσει ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ από τη δεκαετία του ‘60. Έπαιξα στον Άρη τις μεγάλες δεκαετίες του ‘70 και του ’80 και συνεπώς έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα 50 χρόνων. Πρωτίστως είναι τιμή για κάθε αθλητή που φοράει τη φανέλα των δύο αυτών συλλόγων. Μπορεί ο αθλητισμός της Θεσσαλονίκης και αυτές οι δύο ομάδες να μην περνούν τις καλύτερες μέρες τους, ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη δεκαετία του ‘80, που αυτές οι αναμετρήσεις ήταν το talk of the town. Όλη η πόλη περίμενε αυτά τα ντέρμπι. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως, εξακολουθεί βέβαια να έχει την ιδιαιτερότητά του ένα τέτοιο ματς”.

Για το τι πρέπει να έχει ο Άρης για να πάρει τη νίκη: «Πέρα από τεχνικές, συστήματα και φυσική κατάσταση, εκείνο που μετράει είναι η καρδιά και η ψυχή σε αυτά τα παιχνίδια και αυτός που την θέλει πιο πολύ. Αυτό που μπορώ να συμβουλεύσω τα παιδιά του Άρη είναι να καταθέσουν την ψυχή τους”.

Για τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το Παλέ: “Ο κόσμος έχει αποδείξει όλες αυτές τις δεκαετίες ότι είναι κοντά στην ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και είναι δεδομένη η στήριξή του και στο αυριανό παιχνίδι. Είναι δεδομένη η στήριξη που θα παρέχει ο κόσμος στην ομάδα. Θέλω να τον συμβουλεύσω μόνο να έχει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση γιατί μπορούν να δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις από το πουθενά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…