Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι έξι διψήφιοι του Ρεθύμνο

Οι έξι διψήφιοι του Ρεθύμνο

xaris giannopoulos rethymno

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της νίκης του Ρεθύμνου Cretan Kings επί του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου ήταν η εντυπωσιακή, επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων που είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρόκειται για την κορυφαία, σχετική επίδοση των Κρητικών αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του εντός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα στον οποίο είχαν πέντε παίκτες με 10+ πόντους.

Χθες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων οι Γκούντγουϊν, Γιαννόπουλος, Άρμστεντ, Ντάνιελς, Χόμπσον, Στεφανίδης και Λι σημειώνοντας αθροιστικά τους 84 από τους 91 πόντους της ομάδας τους ενώ τους υπόλοιπους επτά τους σημείωσε ο Μούντι. Στο παιχνίδι με τον Προμηθέα σε αυτό το επίτευγμα είχαν φτάσει οι Άρμστεντ, Ντάνιελς, Γκούντγουϊν, Μούντι και Γιαννόπουλος.

Στα 19 προηγούμενα παιχνίδια του Πρωταθλήματος ως τώρα, το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε…

*Εννιά φορές από τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

*Επτά φορές από τέσσερις

*Δύο φορές από δύο (Με τον Κολοσσό H Hotels εντός και τον Πανιώνιο Βίκος Cola εκτός έδρας)

*Μία φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Συνολικά η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει πέντε παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων τους Μούντι (14,9), Άρμστεντ (12,06), Γκούντγουϊν (11,95), Γιαννόπουλος (11,1), Ρόμπερτσον (10,33).

ΜΙΚΡΑ

Σακίλ Γκούντγουϊν πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικών εμφανίσεων του με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Ο Αμερικανός έφτασε για 4η φορά σε «double-double» έχοντας 15 πόντους και 12 ριμπάουντ για να «πιάσει» στην κορυφή της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος τον Νίκο Γκίκα του Προμηθέα και τον Μάρβιν Τζόουνς του Κολοσσού H Hotels.

Με αυτό το Ρέθυμνο Cretan Kings ανέβηκε στην 3η θέση της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα «double-double». Έφτασε στα πέντε τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό Superfoods και την Κύμη. Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται πάντα ο Προμηθέας με 10 και ο Κολοσσός H Hotels με έξι.

*Διπλό ατομικό επίτευγμα από τον Χάρη Γιαννόπουλο. Με τα δύο ριμπάουντ του, ξεπέρασε τα 500 στη Stoiximan.gr Basket League. Παράλληλα κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα, ξεπέρασε και τα 100 κλεψίματα στην κατηγορία.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…