Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Πασκουάλ προσπέρασε Σούμποτιτς και Πεδουλάκη

Ο Πασκουάλ προσπέρασε Σούμποτιτς και Πεδουλάκη

pasqual

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το 20/20 στη φετινή Stoiximan.gr Basket League περνώντας από τα Τρίκαλα. Με αυτόν τον τρόπο ο Τσάβι Πασκουάλ έφτασε τις 43 νίκες κανονικής περιόδου –σε ισάριθμους αγώνες- και έγινε ο 2ος της σχετικής, ιστορικής λίστας των «πράσινων» ξεπερνώντας τόσο τον Λευτέρη Σούμποτιτς όσο και τον Αργύρη Πεδουλάκη που είχαν από 42.

Ο Πασκουάλ έκανε το 43/43, ενώ ο Πεδουλάκης είχε 42 νίκες κανονικής περιόδου σε 48 παιχνίδια και ο Σούμποτιτς 42 νίκες σε 52 παιχνίδια της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση βέβαια και με επίδοση που μοιάζει άπιαστη, είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με 293 νίκες κανονικής περιόδου σε σύνολο 336 αγώνων.

ΜΙΚΡΑ

*Με ρεκόρ καριέρας τελείωσαν το σημερινό παιχνίδι τόσο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο όσο και ο Ντίνος Μήτογλου έχοντας 25 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε 17 κόντρα στον Προμηθέα και ο δεύτερος 11 στο ματς του πρώτου γύρου αλλά και κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Ο Ίαν Βουγιούκας με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League.

*Στο γήπεδο που το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε 35 αμυντικά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στην ίδια επίδοση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της φετινής περιόδου.

Ιστορική επίδοση για τα Τρίκαλα BC Aries από τον Φιλντς

Ο Τζον Φιλντς πάλευε σχεδόν μόνος του για τα Τρίκαλα BC Aries σημειώνοντας το 3ο του «double-double» με 32 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ο Αμερικανός σέντερ μάλιστα με τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, σημείωσε ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα επτά που είχαν οι Κρουμπάλι, Κάιζερ, Μιλουτίνοφ και Γκούντγουϊν.

Ο Φιλντς μάλιστα με τους 37 βαθμούς του στο ranking σημείωσε όχι μόνο την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών των Τρικάλων BC Aries -η προηγούμενη ήταν εκείνη των 31 βαθμών στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt- αλλά συνολικά της τελευταίας 3ετίας για τη θεσσαλική ομάδα.

Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 36 βαθμών που είχε ο Όβι Σόκο στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2015-16.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…