Κεντρική Γυναίκες Κύπελλο Γυναικών: Τι δήλωσαν οι προπονητές των ομάδων

Κύπελλο Γυναικών: Τι δήλωσαν οι προπονητές των ομάδων

ginaikes1

Αθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φάρος μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία του Κυπέλλου Γυναικών.

Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων μίλησαν σήμερα στη συνέντευξη Τύπου του Φάιναλ Φορ που θα φιλοξενηθεί στο Κ.Γ. Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» (23-25/3). Δείτε τι δήλωσαν και τι περιμένει ο καθένας από την ομάδα του, αλλά και συνολικά την τελική αυτή φάση του θεσμού.

Κώστας Μίσσας (Ολυμπιακός): «Από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Δορκοφίκη για την διοργάνωση και φυσικά την ελληνική ομοσπονδία, που ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα στο γυναικείο μπάσκετ να γίνεται ένα Final 4. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Γολέμη ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν γιορτή και να προστατέψουμε αυτό το Final 4. Αυτό θα μας δώσει μία δυνατότητα για να έρθει περισσότερος κόσμος για να παρακολουθεί το γυναικείο μπάσκετ γιατί θεωρώ ότι το αξίζουν όλοι οι άνθρωποι που το αγαπάνε και ασχολούνται από πλευράς παραγόντων αλλά και από τα κορίτσια που αγαπάνε αυτό που κανουν. Τα Final 4 και τα παιχνίδια του Κυπέλλου έχουν μία ιδιαιτερότητα. Η εμπειρία μου σαν αθλητής αλλά και ως προπονητής πολλά χρόνια, δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια. Τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση και από εκεί και πέρα ποιος θα είναι πιο έτοιμος και ποιος θα βγάλει την καλύτερη απόδοσή του είναι αυτός που στο τέλος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Εμείς ως ομάδα έχουμε μεγάλο όνομα και μεγάλη ιστορία, αντιμετωπίζουμε τον Φάρο αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες με τον απαραίτητο σεβασμό και σοβαρότητα και θεωρώ ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο μιλάμε για καλές ομάδες και καλούς προπονητές και θα δούμε ενδιαφέροντα παιχνίδια».

Γιώργος Λειβάδης: (Προπονητής Φάρου Κερατσινίου): «Είχαμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Αυτό το καταφέραμε. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 και για τον Φάρο Κερατσινίου είναι πολύ μεγάλη τμή να βρίσκεται με την πρώτη χρονιά στο φάιναλ φορ. Αγωνιστικά ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα στό γήπεδο, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, να δούμε καλά παιχνίδια, γιατί το χρειάζεζται το γυναικείο μπάσκετ. Όπως είπα, ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Καλή επιτυχία σε όλους και ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο της πόλης, γιατί γίνεται σε ένα πολύ καλό γήπεδο και η διοργάνωση και τις προηγούμενες φορές που έχει φιλοξενηθεί στην Γλυφάδα ήταν πάρα πολύ καλή».

Γαβρίλος Καλογερόπουλος (Αθηναϊκός): «Θα ήθελα πριν από οτιδήποτε άλλο να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία. Είμαι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι μεγάλη μου χαρά όταν βλέπω να υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν τέτοιες διοργανώσεις. Είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί επίσης, γιατί είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που αναλαμβάνουν αυτή τη διοργάνωση. Κάθε χρόνο λέμε πως σε ένα φάιναλ φορ έχει 25% πιθανότητες η κάθε ομάδα και πάμε να πολεμήσουμε και όταν φτάσει ο τελικός λέμε οι πιθανότητες είναι 50-50 και πάει λέγοντας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η διαφορά του Ολυμπιακού, που είναι ένα τεράστιο κλαμπ γενικότερα, έχει αρχίσει και μεγαλώνει τις αποστάσεις για εμάς. Εμείς που είχαμε βρεθεί για κάποια χρόνια στη θέση του Ολυμπιακού, είμαστε σε μία κατάσταση συντήρησης και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ ότι οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες για να αρχίσουμε να μιλάμε περί κατακτήσεων, τίτλων, τελικών κ.λ.π. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα προσπαθούμε και παίζουμε καλό μπάσκετ με πολύ μικρό ρόστερ και όσο αντέξουμε, μέχρι εκεί θα πάμε. Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες καλή επτυχία και να πραγματοποιήσουν αυτό που η καθεμία σκέφτεται. Κι επίσης, να φύγουμε υγιείς, γιατί το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και σε πολλές ομάδες βλέπουμε αυτά τα «συμπτώματα». Να χαρούμε όλοι τη γιορτή αυτή και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ και μακάρι να φτάσουμε να παίζουμε μπροστά σε κόσμο, γιατί τώρα παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων και των γονιών των κοριτσιών».

Βασίλης Μασλαρινός (ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Δήμο Γλυφάδας γιατί εμείς ερχόμαστε και από πιο μακριά. Η φιλοξενία είναι άψογη μέχρι αυτή τη στιγμή. Για τον ΠΑΟΚ είναι η τρίτη συμμετοχή σε φάιναλ φορ τα τελευταία χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Τα κορίτσια το αξίζουν 100%. Είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Όσο για το ρόστερ που είπε προηγουμένως ο κόουτς του Αθηναϊκού, 5-5 θα παίξουμε. Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και ο Αθηναϊκός έχουν τις δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…