Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Η σημαντική νίκη με Ρέθυμνο, ο Άρης και ο Σαββίδης…”

“Η σημαντική νίκη με Ρέθυμνο, ο Άρης και ο Σαββίδης…”

paok omada

Ο ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα με το Ρέθυμνο τα… χάλασε και οι Κρητικοί “πλησίασαν” στο πόντο (72-71). Τελικά ο “Δικέφαλος” πήρε την νίκη, έστω και δύσκολα και έτσι πλέον έχει ρεκόρ 10-8 στο πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του αγώνα ο κόουτς των “ασπρόμαυρων” δήλωσε:

“Σήμερα κάναμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ καλό που παίζει πολύ έξυπνα και κρύβει τις αδυναμίες του. Μια ομάδα που έλεγξε τα ματς με το Λαύριο και την ΑΕΚ. Εμείς είχαμε τον έλεγχο στο σημερινό ματς και πήραμε προβάδισμα. Στο τέλος θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε πιο καλά την διαφορά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί επιστρέψαμε δυναμικά μετά τον αποκλεισμό. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη γιατί όλοι πιστέψαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε αν και η Καρσίγιακα έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ. Η ομάδα είναι σε μια κατάσταση ωρίμανσης. Έχουμε νέους παίκτες που προσπαθούν με αυτές τις καταστάσεις να ωριμάσουν.

Επρεπε γρήγορα να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα στο πρωτάθλημα, να κερδίσουμε τα παιχνίδια και να δούμε που θα είμαστε στο τέλος. Το κίνητρο υπάρχει σε όλους να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η πνευματική προετοιμασία ήταν δύσκολη. Το Ρέθυμνο αμύνθηκε πολύ έξυπνα και δεν μας έδωσε δικαίωμα να δημιουργήσουμε πολλές καταστάσεις. Από την στιγμή που σκοράραμε 80 πόντους με οχτώ ασίστ, σημαίνει ότι ατομικά πήγαμε καλά. Δεν πρέπει να υποτιμούμε καμία ομάδα και οι ισορροπίες είναι λεπτές εντός και εκτός έδρας”.

Για την συνέχεια: “Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι σημαντικό και για ψυχολογικούς λόγους. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι, μπορούμε να πάμε παραπάνω”.

Για τους νέους παίκτες: “Έχουμε παίξει δύσκολα παιχνίδια. Δεν έχουμε βγάλει τελικό συμπέρασμα αλλά για να καταφέρει η ομάδα να φτάσει εκεί στην Ευρώπη, υπάρχουν θετικά σημάδια. Δεν είναι όλα ρόδινα. Δίνουμε χώρο και χρόνο για να μεγαλώσουν τα παιδιά με την ομάδα”.

Για τον Ιβάν Σαββίδη: “Όλη αυτή η επίθεση για ένα λάθος που έκανε, μας χάλασε λίγο το μυαλό. Ένας δικός μας άνθρωπος βρέθηκε στο στόχαστρο. Αυτό όμως θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα τμήματα που είναι αρωγός του. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει στήριξη και αγάπη προς αυτόν. Όλοι κάνουμε λάθη,αλλά έχει κάνει τόσα καλά και για την ομάδα, αλλά και για την πόλη και νομίζω ότι δεν αξίζει η εικόνα του τυχοδιώκτη που εμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Εδώ ζούμε όλοι και βλέπουμε που ζούμε. Αυτό που θέλουμε όλοι σαν ΚΑΕ είναι να ξέρει ότι είμαστε κοντά του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…