Κεντρική Basket League Άρης “Είναι παράλογο αυτό εις βάρος του αθλητισμού…”

“Είναι παράλογο αυτό εις βάρος του αθλητισμού…”

a nikolos

Στον Άρη… δεν αρέσει καθόλου η προοπτική αναβολής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λόγω του συλλαλητηρίου που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (στις 14.00, στην πλατεία Αριστοτέλους) από τους οπαδούς του “Δικεφάλου” και της πορείας που θα ακολουθήσει στην Τούμπα εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Στην σύσκεψη για τα μέτρα τάξης, η πλευρά των “κιτρίνων” λόγω της προοπτικής της δικαίωσης του Άρη στο ΑΣΕΑΔ και της πιθανότητας να έχει κόσμο το ματς με τον ΠΑΟΚ, ζητήθηκε ο αγώνας με τον “Δικέφαλο” να γίνει το Σάββατο αλλά από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. τονίστηκε πως οι διμοιρίες είναι “δεσμευμένες” λόγω συγκέντρωσης αναρχικών. Ο Θωμάς Νικολός, μεταξύ άλλων, δήλωσε στο “Yellow Radio”:

Για την σύσκεψη για τα μέτρα τάξης: “Εμείς είχαμε προνοήσει και για τα δύο ενδεχόμενα, έτσι η σύσκεψη έγινε με τα δύο σενάρια, δηλαδή ο αγώνας να γίνει και με φιλάθλους αλλά και δίχως φιλάθλους. Φτάνουμε σε ένα σημείο να αναβάλλονται αγώνες για να γίνουν συλλαλητήρια. Μα είναι δυνατόν να νομιμοποιούμε το εξωαγωνιστικό για να αναβάλλεται το αγωνιστικό;”

Για το τι ειπώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. όταν η πλευρά του Άρη στη σύσκεψη για τα μέτρα υπογράμμισε την προοπτική οι “κίτρινοι” να δικαιωθούν στο ΑΣΕΑΔ και τελικά ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ να γίνει με κόσμο: “Τονίστηκε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πιθανόν να μην περίμεναν πως θα δικαιωθεί ο Άρης στο ΑΣΕΑΔ. Εμείς τονίσαμε ότι είναι δύσκολο αυτό, δηλαδή να έχουμε εμείς 5.000 κόσμο και να υπάρχει δίπλα κόσμος για το συλλαλητήριο”.

Για το αν μπορούσε να αναβληθεί ή να γίνει αλλού το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ: “Θα μπορούσε, να μην γίνει εκεί, αλλά στη Καλαμαριά για παράδειγμα. Αναβάλλουμε τους αγώνες για να γίνει η εκάστοτε πορεία. Είναι παράλογο αυτό εις βάρος του αθλητισμού. Εφόσον αποφασίζει η Αστυνομική Διεύθυνση, οι αντιδράσεις δεν μπορούν να είναι πολλές. Σου έρχεται το έγγραφο και κοινοποιείται η απόφαση. Η πλευρά του Άρη είπε πως ‘αν δικαιωθούμε, πρέπει στα μέτρα τάξης να υπάρχει σενάριο με διεξαγωγή του αγώνα’. Ισως κανείς να μην το περίμενε. Καμιά φορά ο Άρης χαλάει τα σχέδια. Αν δεν μπορεί να εγγυηθεί η Αστυνομία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σε εμάς, σαν ΚΑΕ απλά κοινοποιείται στο τέλος. Μιλάει το Υπουργείο με τον ΕΣΑΚΕ”.

Για την δικαίωση του Άρη στο ΑΣΕΑΔ: “Ηταν μια πολύ καλή συνεργασία όλων μας. Συγχαρητήρια στους κ. Χριστοφορίδη και Γρόλλιο. Κατέβηκε και ο κόουτς στην Αθήνα. Αναγνωρίζουμε και στην στάση που κράτησε το Λαύριο. Δύο αγωνιστικές για κάτι που δεν το κατέγραψε κανείς; Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Μπράβο σε όλους. Οταν είμαστε ενωμένοι, πάντα τα καταφέρνουμε ενάντια στο παράλογο”.

Για τον Λάσκαρη: “Θα πρέπει αυτός να αντιληφθεί πως θα πρέπει να δοθεί λύση. Μια λύση θα ήταν να ανακοινωθεί μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να μπουν κι άλλοι άνθρωποι”.

Για την πρωτοβουλία Τζεβελέκη να βρεθεί λύση στην ΚΑΕ: “Κάθε πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη. Μίλησε με τον Λάσκαρη από ότι ξέρω. Δεν  γνωρίζω κάτι περισσότερο. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι τώρα. Βλέπω μια συσπείρωση και αυτό είναι θετικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…