Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Αρκετοί παίκτες είχαν δημιουργία και εκτέλεση…”

“Αρκετοί παίκτες είχαν δημιουργία και εκτέλεση…”

paok omadiki

O ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Κόροιβο και πήρε μια εύκολη νίκη στο “Παλατάκι” έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς σε όλη την διάρκειά του. Μετά το τέλος του αγώνα, ο κόουτς των “ασπρόμαυρων” δήλωσε:

“Κάναμε άλλη μια νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στους στόχους που είχαμε θέσει, καταφέραμε να πιέσουμε τα βασικά κομμάτια του Κοροίβου. Στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, βρήκαμε καλές φάσεις και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ. Μας κάνει χαρούμενους το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες είχαν και δημιουργία και εκτέλεση, κάτι που έπαιξε ρόλο στη σημερινή μας νίκη.

Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα σε κάποια κομμάτια της συγκέντρωσης μας. Σήμερα κάναμε 15 λάθη, νούμερο αρκετά μεγάλο, γιατί δε δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Πολλά ήταν αβίαστα και λόγω συγκέντρωσης. Επειδή ο Ντίνος (σ.σ. Καλαμπάκος) έχει μάθει να παλεύει με δυσκολίες, να του ευχηθώ να πραγματοποιήσει το βασικό του στόχο από την αρχή, που είναι η σωτηρία. Είναι έξυπνος και στο κομμάτι της ψυχολογίας, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες του να βρουν το δρόμο τους».

Για το παιχνίδι από την ρακέτα: “Υπήρχαν κάποια σχήματα του Κοροίβου, οπότε είχαμε σημαδέψει τον Τζάκσον για να φθείρουμε παραπάνω την άμυνα. Ο Λάνγκφορντ είχε γρήγορα δύο φάουλ οπότε θέλαμε να βάλουμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Η ομάδα έχει να βελτιώσει πράγματα που αφορούν τη συγκέντρωση της. Είναι οι αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία και η ωριμότητα που πρέπει να αποκτήσουμε σαν ομάδα. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά και για αυτό έχουμε και πέντε συνεχόμενες νίκες. Αυτό αποδεικνύει ότι αποφασίζουμε, ότι σκεπτόμαστε και ωριμάζουμε, οπότε μπορούμε να διεκδικούμε τα κλειστά παιχνίδια, με περισσότερες πιθανότητες. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο, σε αυτά τα πράγματα που κρίνουν παιχνίδια”.

Για τα θετικά του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Κόροιβο: “Υπάρχουν πράγματα που έγιναν καλά, ειδικά από την στιγμή που κερδίζεις με αυτήν τη διαφορά και σχετικά γρήγορα. Μοιράσαμε καλά την μπάλα, στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε περισσότερες ασίστ κάτι που είναι βασικός μας στόχος. Σημαντικό για εμάς, και πολύ χαρακτηριστικό για την ομάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, είναι η ετοιμότητα του Τσόχλα. Παρ’ ότι παίζει ελάχιστα τους τελευταίους δύο μήνες, έδειξε την ποιότητά του, αλλά και το χαρακτήρα του. Ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Ήταν πολύ καλό παράδειγμα για τους πολλούς νεαρούς που έχουμε. Υπομονή και ετοιμότητα”.

Για τη διαχείριση του ρόστερ με ένα ματς την εβδομάδα: “Πρέπει να κάνω πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Δεν έχουμε έρθει για να τα έχουμε καλά με όλους. Αυτός που αξίζει και αυτός που κρίνουμε ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει αυτό που θέλει η ομάδα θα έχει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Υπάρχουν παιδιά που ίσως αδικούνται, αλλά παίζουν σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που είναι μεγάλη υπόθεση για τους δώδεκα παίκτες μας. Κανείς μας δεν είναι πιο μεγάλος από την ομάδα. Πρέπει να έχουμε υπομονή, πίστη και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε. Πρέπει να περιμένεις την ώρα σου και να είσαι έτοιμος”.

Για την απόδοση του Τζάκσον: “Ο Τζάκσον είναι ένα παιδί με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Δεν παύει να είναι ένα παιδί που θέλει να παίζει. Εδώ ήρθε για να έχει χρόνο συμμετοχής, να βοηθήσει την ομάδα και να το ευχαριστηθεί ο ίδιος. Σήμερα ανταποκρίθηκε πολύ καλά”.

Για την προσέλευση του κόσμου στο “Παλατάκι: “Ήταν πολύ παραπάνω ο κόσμος και πολύ ποιοτικός. Πολλές οικογένειες, πολλά παιδιά, μια εξαιρετική εικόνα γηπέδου. Το δύσκολο για εμάς είναι να κρατήσουμε το 1 ευρώ στο εισιτήριο. Σήμερα ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ. Βλέπει αρκετούς νέους, έμπειρους ξένους, ένα ωραίο απόγευμα για όλους… Αξίζει τον κόπο και με λίγο πιο ακριβό εισιτήριο να έρθουν να μας υποστηρίξουν, Μας δίνουν πολύ μεγάλη ώθηση. Στο ματς με τον Αρη που ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ, η ομάδα έπαιξε πιο ψυχωμένα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”..

Για το ματς με την ΑΕΚ: “Έχουμε ένα μομέντουμ τώρα αλλά το παιχνίδι είναι σε 10 μέρες. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Πιστεύω θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…