Κεντρική Γυναίκες Γκριτζά:”Εμείς θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα”

Γκριτζά:”Εμείς θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα”

sofia gritzali aris gynaikes

Ο Φάρος Κερατσινίου στρέφει το βλέμμα του στο final 4 του κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί 23 με 25 Μαρτίου στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Μία από τις πιο έμπειρες παίκτριες της ομάδας του Φάρου,η Έφη Γκριτζά,μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της για την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό (23/03, 20.00) για τα ημιτελικά του κυπέλλου λέγοντας τα εξής:”Προσωπικά θα ήθελα να παίζαμε με άλλη ομάδα στον ημιτελικό και όχι με τον Ολυμπιακό, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες να πάμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για ένα παιχνίδι που ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα.” Ενώ είπε ακόμα:

Είσαι από τις πιο παλιές παίκτριες στο Φάρο. Πώς σου φαίνεται όλο αυτό που συμβαίνει με την ομάδα τόσο στο αντρικό τμήμα όσο και στο γυναικείο;
“Τα τελευταία χρόνια αυτό που έχει καταφέρει ο Φάρος Κερατσινίου τόσο στο αντρικό τμήμα όσο και στο γυναικείο είναι μεγάλο κατόρθωμα. Μια ομάδα η οποία ξεκίνησε από τα Τοπικά έχει πετύχει να πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες, γεγονός αξιοσημείωτο και άκρως εντυπωσιακό.”

Έχεις ζήσει ως παίκτρια του Φάρου τόσο τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ που η νίκη οδήγησε στον τελικό όσο και τον τελικό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τώρα, ως παίκτρια της γυναικείας θα βιώσεις ένα Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Ελλάδας. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
“Όπως αναφέρεις είμαι από τις παλαιότερες παίκτριες του Φάρου. Είναι η τρίτη μου χρονιά στην ομάδα. Έχω ζήσει από κοντά όλη την πορεία των τελευταίων ετών. Εάν μας έλεγε κάποιος πριν από τρία χρόνια που ήρθα στο Φάρο ότι θα αγωνιζόμασταν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στην Α1 και μάλιστα θα ήμασταν και στη δεύτερη θέση μετά τον Ολυμπιακό θα πιστεύαμε ότι μας κοροϊδεύουν. Και όμως, αυτό συμβαίνει, καθώς εμείς αποδείξαμε ότι αξίζουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε ουσιαστικά μια νέα ομάδα που όλες οι παίκτριες έχουμε “δέσει” μεταξύ μας. Παίζουμε καλά και έχουμε χημεία κι αυτό βγαίνει και στο παρκέ. Για εμένα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Ελλάδας. Περιμένω πώς και πώς να ζήσω αυτήν την εμπειρία.”

Έχετε κάνει ως ομάδα και συνεχίζετε να κάνετε επισκέψεις σε ακαδημίες και σχολεία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θέλετε να φέρετε τα παιδιά στο γήπεδο. Πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε τις νέες γενιές να έρθουν στο γήπεδο;
“Σχετικά με τις νεότερες γενιές, είναι κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει και στοχεύουμε σε αυτό. Πέραν του ότι είναι πολύ όμορφο το να βλέπεις να έρχονται στο γήπεδο οικογένειες με παιδιά. Πρέπει να επενδύουμε στα νέα παιδιά, γιατί αυτά είναι που θα κρατήσουν το άθλημα στο επίπεδο που θέλουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος από το να αποφευχθούν άλλου είδους κίνδυνοι για τους νέους κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Λιόλιος: «Βρε Λορέντζο τι λες τώρα…»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι έτοιμος για reality! Ήταν 22 χρόνια πριν, στο… μακρινό 2002, όταν…