Κεντρική Basket League ΑΕΚ Σάκοτα:”Λείπει ένα ευρωπαϊκό”

Σάκοτα:”Λείπει ένα ευρωπαϊκό”

sakota

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, στην συνέντευξη τύπου, μίλησε για τον τελικό, για την εξέδρα αυτού, ενώ ανέφερε ότι του του λείπει ένας Ευρωπαϊκός τίτλος.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του: “Συχαρητήρια στα παιδιά. Το άξιζαν σήμερα. Ήταν ένας ωραίος τελικός. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Στη διοίκηση που έκανε προσπάθεια εδώ και χρόνια για να ανέβει η ομάδα και να φτάσει εδώ που βρίσκεται. Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δέχεται 73 πόντους στην Ευρωλίγκα και εμείς βάλαμε 88. Ιδιαίτερα για αυτό είμαστε υπερήφανοι. Μειώσαμε τα λάθη που συνήθως έχουμε. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν χάναμε έλεγχο. Ακόμα και όταν δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Ο κόσμος χάρηκε πάρα πολύ. Ήθελε ένα Κύπέλλο, το θέλαμε πάρα πολύ. Φέτος έχουμε ακόμα και πολλά άλλα παιχνίδια”

Για την επιτυχία αυτή, το 1968,, αλλά και που την αφιερώνει: “Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια με πολλούς ανθρώπους που από την ομάδα του 1968, τους βλέπουμε στο γήπεδο. Σε όλους ανήκει αυτή η νίκη. Και στον πρόεδρο που ανέλαβε ομάδα από Α2. Και στον Νίκο Δημητρίου που έφυγε νωρίς. Τον σκεφτόμαστε και του ανήκει και αυτού, ένα κομμάτι της νίκης”

Για το άγχος που είχε, καθώς δεν είχε πάρει κύπελλο ως προπονητής: “Στην Ελλάδα όχι, αλλά έχω κερδίσει δύο τρόπαια στη Σερβία στο Κύπελλο”

Για το πως ήταν ο τελικός με μαθητές στην εξέδρα: “Δεν θέλω να ανοίξω τέτοια κουβέντα. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κάνουμε Φάιναλ-8. Στην Ισπανία πχ, χαίρεται ο κόσμος το άθλημα. Τα μέτρα που πήραμε εδώ ίσως να ήταν αυτό που χρειαζόμαστε”

Για το πως νιώθει που οδήγησε την ΑΕΚ στις τελευταίες της επιτυχίες: “Λείπει ένα ευρωπαϊκό. Δεν ξέρω αν ένας προπονητής μπορεί να χορτάσει με τα Κύπελλα. Δεν νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Ήταν ευκαιρία σήμερα. Κάποια ματς δεν έχουν σχέση με Ευρωλίγκα. Προσαρμοστήκαμε πολύ καλά και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει μπροστά. Όσο περνούσε το παιχνίδι, ήταν φανερό ότι είχαμε αυτοπεποίθηση. Το θέμα ήταν να μην κάνουμε τα λάθη. Δίκαια πήραμε το Κύπελλο. Σίγουρα νιώθουμε όλοι καλά. Ένας τίτλος έρχεται μέσα στη χρονιά, είναι λίγο περίεργο, αλλά δεν θέλω τα παιδιά να σκεφτούν ότι τελείωσε η χρονιά”

Για το αν δικαιώθηκε με την επιλογή του να μείνει στην ΑΕΚ: “Όταν κερδίζεις, έχεις δίκιο σε όλα. Μάλλον είναι έτσι. Δεν ήταν εύκολο να μείνουμε σε ένα σημείο. Δεν μας βοήθησε ο καιρός. Έμεναν μέσα τα παιδιά πολύ. Ήθελα να βγαίνουν λίγο έξω. Ευχαριστούμε την Κρήτη πάντως”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…